Gündeme eklenen 8 maddeyle birlikte toplam 18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya CHP"li Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Bademci ile DSP"li Belediye Meclisi Üyeleri Behçet alp ve Abdullah Gür mazeretli olarak katılmadı.
22 Belediye Meclisi Üyesinin katılımıyla başlayan toplantının ilk maddesinde yer alan kadro değişikliği oybirliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde görüşülen 2011 mali yılı bütçe taslağı plan ve bütçe komisyonuna, üçüncü maddede görüşülen 2011 mali yılı belediye gelir tarifelerinin belirlenmesi konusu ise tarife komisyonu ile plan ve bütçe komisyonuna oybirliği ile havale edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Ahmet Taşkan"ın İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne atanmasıyla ilgili meclise bilgi verirken, beşinci maddede Kuşatak Belediyeler Birliğinin bölgenin içme suyu için büyük önem taşıyan Sarıçay barajının uygulamaya geçirilmesi sırasında, özellikle bakanlıkla ilişkiler açısından Kuşatak Encümenine yetki verilmesi kararı alındı.
Gündemin altıncı maddesinde Seçkin Sitesi ile ilgili daha önce alınan kararın iptali görüşüldü. İlk olarak Seçkin Sitesi ile ilgili 6 Ocak 2010 tarihli belediye meclisi toplantısında alınan karar kıyı kenar çizgisine uygun olmadığı iptal edilmesine ilişkin imar komisyonu raporu okundu. Ardından yapılan oylamada, daha önce alınan karar oybirliği ile iptal edildi. Yurtdışı gezisi ile ilgili alınan 21 eylül 2010 tarih ve 2583 sayılı belediye encümeni kararının onaylanması ile ilgili yedinci madde de oybirliği ile kabul edildi.
Kuşadası Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının sekizinci maddesinde yıkımlarla ilgili Fen İşleri Müdürlüğü"ne bağlı bir birim oluşturulması görüşüldü. İlk olarak İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan bilgi verdi. 2004 yılından bugüne kadar 1300 civarında yıkım kararı alındığını ancak bunun sadece 300 kadarının uygulandığını açıklayan Ahmet Taşkan, sırada 1007 yıkım kararı bulunduğunu söyledi. Kuracakları birimde iki teknik eleman, bir sekreter, bir memur ve yeterli sayıda işçi ve ekipman olacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası"nda imara aykırı yapıların bugüne kadar “doğal” olarak algılandığını belirterek, “Ekip ve ekipman yetersiz olduğundan kaçak yapılaşma sayısı hızla artmış. Birilerinin kaçak yapılardan rant sağlayarak zenginleşmesine basamak olmak istemiyoruz. Bu yüzden kuracağımız yıkım ekibi, yeterli ekipman ile tüm mahkeme kararlarını uygulayacak” dedi.
Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan mevcut zabıta yönetmeliğinin yenilenmesi konusu oybirliği ile hukuk komisyonuna havale edilirken, onuncu maddede koruma amaçlı imar plan tadilatları görüşüldü. Güvercinada-Yılancı Burnu-Neapolis"i kapsayan bölge ile Kuştur-Pigale bölgesi ayrı ayrı oylanarak, ilgili SİT bölgeleri için hazırlanan yeni binlik ve 5 binlik imar planlarının Anıtlar Kurulu"na gönderilmesi oylandı. Her iki oylama da DSP"li Yusuf Güneş ve Faik Alp"in çekimser oylarına karşılık 23 oyla kabul edildi. Gorce Petrov ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için büyük çaba harcayan Dragan Serafimovski"ye fahri hemşehrilik verilmesi ile ilgili onbirinci madde de oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra Kuşadası Belediyesi"nin liman ile ilgili gündeme gelen ilave imar planı ile ilgili görüşü, onikinci madde kapsamında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından belediye meclisi üyelerine aktarıldı. Konuyla ilgili gelişmeleri barkovizyon eşliğinde anlatan Başkan Altungün, balıkçı barınağının doldurulmasına ve yeni işyerlerine asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, üçüncü iskelenin yapımını desteklediklerini ifade etti.
Daha sonra gündemin onüçüncü maddesine geçildi. İkiçeşmelik Mahallesi sakinlerinin 300"e yakın imza topladığını ve geçtiğimiz yıllarda iki çocuğun hayatını kaybettiği yerde üst geçit istediklerini kaydeden Altungün, yetkinin karayollarında olduğunu anacak yapılan öngörüşe doğrultusunda çalışma başlatmak için konunun meclis gündemine alındığını söyledi. İkiçeşmelik Mahallesinde çevre yolu üzerine üst geçit yapılması oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin ondördüncü maddesinde görüşülen Kent Konseyi"nin talebi hukuk komisyonu ile plan ve bütçe komisyonuna oybirliği ile havale edilirken, İnönü Bulvarına paralel olarak açılacak yol ile ilgili onbeşinci madde DSP"li Yusuf Güneş ve Faik Alp"in ret oylarına karşılık 21 oyla kabul edildi. Gündemin son üç maddesinde ise AKP"li Belediye Meclisi Üyesi Tacettin Özden"in teklifi üzerine Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, sırasıyla fuarlar ve tanıtım çalışmaları, ağaçlandırma ve KUTAV"ın çalışmaları konusunda meclise bilgi verdi.
Kasım ayı belediye meclis toplantısının 3 Kasım günü Belediye Meclis Salonunda yapılmasının kararlaştırılmasının ardından Gaziemir Belediyesi ile kardeş şehir görüşmelerine gelen Almanya"nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart"ın ilçelerinden biri olan Birkach Belediye Başkanı Edgar Hemmerich ile beraberindeki heyet tanıtıldı. Mecliste 10 dakikalık bir konuşma yapan Birkach Belediye Başkanı Edgar Hemmerich, Gaziemir ile kardeş şehir çalışmaları ile yürüttükleri belediye çalışmaları konusunda bilgiler verdi.