Söke Belediye Meclis toplantısında ilk olarak geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan 2009 yılında Söke Belediyesi"nde Mimar olarak tam zamanlı çalıştırılması düşünülen sözleşmeli personel maaşı oy birliği ile bin 550 TL olarak belirlendi. Mecliste gündemde yer alan mühendis olarak çalıştırılması düşünülen sözleşmeli personel maaşları da görüşülerek oy birliği ile bin 550 TL olarak kabul edildi.

Söke Belediye Meclisi"nde 2009 yılı Kasım ayından 2010/Mart ayı dahil yapılacak Tören, Fuar ve Etkinliklerin bir program dahilinde yürütülmesi amacıyla, kurum içi ve kurum dışı kuruluşlardan etkinliklerde görev alacak personelin tespiti ve gerekli koordinasyonun sağlanması, her etkinlik için ayrı program hazırlanması amacıyla 5 aylık Çalışma Programını gerçekleştirmek üzere Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu ve Gençlik ve Spor Komisyonu"na oy birliği ile yetki verildi.

Meclis gündeminde yer alan Söke"deki başarılı öğrencilere ve amatör spor kulüplerine destek olarak malzeme alımı ile yurtiçi ve yurtdışında müsabakalarda üstün başarı gösterenlere ve derece alan sporculara, spora yönlenmeleri için motivasyon amacıyla ödül verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.
Söke Belediye Meclisi"nin gündeminde yer alan son madde olan İmar tadilatları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.