Meclis toplantısında şehrin imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüşüldü. Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 343 ada 50 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 329.38 m2 yüzölçümlü parselde 1.56 metrekare tekabül eden 78/16469 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesinin uygunluğuna İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.

Esnaf ve Pazaryeri Komisyon raporu doğrultusunda, 14 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9207 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde ve iptal edilmesinde belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kılındığından Belediye Meclisi tarafından kurulan komisyonca daha önceden alınmış olan içkili alan bölgesi ve daha sonra ilave edilen bölgelerle ilgili tüm Belediye Meclis kararlarının iptal edilmesine ve yeni bir içkili alan bölgesi krokisi oluşturulmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.

Esnaf ve Pazaryeri Komisyon raporu doğrultusunda, 14 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9207 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kılındığından ek olarak hazırlanan içkili alan krokisi Belediye Meclisi tarafından kurulan komisyonca incelenmiş Zafer Mahallesi bölgesindeki işyerinin içkili alan bölgesine dahil edilmesiyle ilgili komisyonca yapılan değerlendirmede içkili alan bölgesinin değiştirileceği, yeni bir içkili alan bölgesi oluşturulması düşünüldüğünden konunun yeni içkili alan bölgesiyle ilgili meclis gündemine ertelenmesinin uygun olacağı kanaatine varıldı. Komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.