İkili öğretim yapan Kız Teknik ve Söke Meslek Lisesi"nde özellikle ilçe dışından gelen öğrenciler sıkıntı yaşıyor. Bünyesinde ana sınıfı, uygulamalı ders sınıflarını da barındıran 850 mevcudu bulunan Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi"ne ek bina ihtiyacı gündeme geldi.
İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er (CHP), Mehmet Ali Oklay (MHP), Orhan Korkmaz (CHP) ve Orhan Ateş (MHP) tarafından İl Genel Meclisi"ne verilen yazılı önergede; Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi"nin yeni bir ek binaya ihtiyacı bulunduğu belirtilmişti. Ağustos ayında verilen önerge İl Genel Meclisi"nde görüşülürken, rapor hazırlanmak üzere Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna havale edilmişti. Söke Kız Meslek Lisesi Komisyon tarafından incelenirken; Komisyon İl Genel Meclisi"ne sunduğu raporunda Söke Kız Meslek Lisesi"nin ek binaya ihtiyacı olduğunu belirtti.
Aydın İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporda belirttiği görüşünde; “Mevcut öğrenci sayısı ve artan talep karşısında yeni bir ek binaya ihtiyaç vardır. Okulun 6.330 m² tapu tescilli arsası mevcut olup imar ve inşaat ile ilgili bir problem bulunmadığı öğrenilmiştir. 850 öğrenci mevcudu ve hızla artan talep dikkate alındığında 18 derslik ek bina yapılması ile ihtiyaç karşılanacak, tekli öğretime geçilerek daha kaliteli ve verimli bir öğretime kavuşmuş olacaktır” ifadelerine yer verdi.
Komisyon raporun sonuç kısmında; 18 derslikli ek binanın İl Özel İdare bütçesinden karşılanmasının mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli girişimlerin başlatılmasını ve Bakanlığın 2011 bütçesinden gerekli tahsisatın ayrılması kanaatine vardığını ifade etti.
Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile ilgili önergeyi veren İl Genel Meclisi Üyeleri arasında yer alan CHP"li Kazım Er; “Halen okulumuz bünyesinde lise, ana sınıfı ve açık lise programına devam eden 850 civarında eğitim ve öğretim gören öğrencimiz vardır. Okulumuz fiziki olarak yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle ikili eğitime başlamak zorunda kalmıştır. Okulumuza köy ve beldelerden gelen kız öğrencilerin zaman bakımından sıkıntılar olmaktadır. Okulumuzun daha verimli eğitim-öğretim yapabilmesi için yeni bir ek binaya ihtiyacı bulunmaktadır. 2011 yatırım programına alınmasını talep ettik” dedi.