Bayan veliler, ek binaya katkı sağlamak için evlerinde hazırladıkları keşkeği il merkezinde satışa sundu.

Kuyulu-Şevketiye İlköğretim Okulu"nda yeterli derslik olmaması nedeniyle ilköğretim 6,7 ve 8"inci sınıf öğrencilerinin taşımalı eğitim sistemiyle her gün il merkezindeki okullara gelip gitmesinden endişe duyan Kuyulu-Şevkeyiye İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyesi bayanlar hem ek binanın yapılması katkı sağlamak hem de okulun temel ihtiyaçlarının karşılanması için ortak bir proje geliştirdi.

Kurban Bayramı"nda köylerinde kesilen kurban etlerinden de faydalanarak, ortaklaşa birkaç kazan keşkek kaynatan bayan veliler, keşkek kazanını araçlarıyla Aydın"ın en işlek merkezlerinden olan Sevgi Yolu"na getirerek, hazırladıkları ürünlerini vatandaşların beğenisine sundu. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcıları Mesrure Durben ve Gülay Çamcı ile birlikte etkinliğe katılan bayan veliler tarafından hazırlanan keşkek, vatandaşların beğenisi toplarken; okul yararına yapılan keşkek kısa sürede tüketildi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Mesrure Durben, “Yeterli sınıf olmadığı için çocuklarımızın bir bölümü her gün taşımalı olarak Aydın"a gelip gidiyor. Buda bizi endişelendiriyor. Çocuklarımız eve gelinceye kadar merakla onları bekliyoruz. Eğer köyümüze yeni bir ek bina yapılmasını sağlayabilirsek, çocuklarımız bu durumdan kurtulmuş olacaklar” dedi.

OKULUN ELEKTRİK VE SU PARASINI ÖDÜYORLAR

Köyde yaşayan kişilerin genellikle dar gelirli olması nedeniyle Okul Aile Birliği olarak katkı parası toplayamadıklarına işaret eden Durben, “Bu nedenle bazen okulumuzun elektrik ve su parasını ödemekte bile zorluk çekiyoruz. 2 yıldan bu yana sürdürdüğümüz benzer etkinliklerle okulumuzun elektrik ve su parasıyla birlikte temel ihtiyaçlarının karşılanmasına da katkı sağlıyoruz. Ayrıca okulumuzun ek bina ile birlikte laboratuar, kütüphane ve bilgisayar gibi eksikleri de var. Okulumuza bu imkanların kazandırılması içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu./iha