Açılışta konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, “Sultanhisar"ın kalkınması için 3 şeye önem verdik. Turizm, tarım ve yüksek okulun geliştirilmesi bizim için çok önemliydi. Bu alan daha önce bir zeytinyağı fabrikası alanıydı. Merhum Cevdet İnci"den buraya bir yurt yapılması için ricada bulundum. Oda bileri kırmayarak bu yurdun yapılmasını sağladı. Şimdi evlatları da bu yurdun gelişmesini sağlıyor” dedi.
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren de, “Sultanhisar Belediye Başkanını ve meclis üyelerimizi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Janta AŞ"de çalışıp askere giderek şehit olan Ceysu Ceylan Bloğu adını taşıyan 64 kişilik öğrenci yurdu ek binamızı açarak, Suştanhisar"da daha önce Cevdet İnci adına yaptırılan ilk yurt binası ile birlikte toplam 164 kişilik öğrenci kapasitesine ulaştık” diye konuştu.
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ise, “Türkiye genellinde kredi yurtlarında kısa zamanda öğrenci açığımızın kapatmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz yurtları evleri gibi görüyorlar. Her işadamının ve hayırseverin böyle yurtlar yaparak buradan mezun olan öğrencilerin dualarını alıyorlar” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında eğitim ve eğitim faaliyetlerine yapılan desteklerin önemine işaret eden Vali Malay ise, şunları söyledi: “Bu ülke kolay kazanılmadı. Bize emanet ettiler buna sahip çıkmalıyız. Bir ülkenin gelişmesi eğitimden geçer. Eğitim sadece okullar değildir. Bunun en önemlilerinden biride yurtlarımızdır. Yurtlarımıza devlet ve vatandaşlar olarak destek çıkmalıyız”
Yapılan konuşmaların ardından törende halk oyunları gösterileri sunuldu. Törende eğitime yaptıkları katkılardan dolayı İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren"e, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Daha sonra törende Cevdet İnci Öğrenci Yurdu Ceysu Ceylan Bloğu Vali Malay, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren"e, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Açılışın ardından katılımcılar hep birlikte yurt binasını gezdi.