Kaymakam Yıldız ile birlikte İlçe Garnizon Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü de sınava girerek diğer sürücü adayları ile birlikte 2 saat süren sınavda 120 soruya doğru cevap vermeye çalıştılar. Kaymakam Yıldız sınavdan önce yaptığı açıklamada motosiklet kullanmayı çok sevdiğini ifade ederek “Sürücü belgeli motosiklet kullanmak gerek. Trafik kurallarına riayet edersek kazalar ve dolayısıyla can ve mal kaybı asgariye iner. Herkesi sürücü belgeli bir şekilde araç kullanmaya davet ediyorum” dedi.

“7 İLÇEDEN 2 BİN 240 ADAY SINAVA KATILDI”

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Ulukaraağaç, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal"ın da motosiklet kullanım ehliyeti almak için girdiği sınava Nazilli başta olmak üzere Buharkent, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerinde bulunan 6 özel sürücü kursunda ders alan toplam 2 bin 240 sürücü adayı sınava girdi. Bilinçli ve kurallara uygun motosiklet kullanabilmek için A2 sınıfı sürücü belgesi almaya çalışan adaylar Nazilli merkezinde bulunan 6 okuldaki 115 dersliğin 23 salonunda toplam 529 kişi olarak sınava tabi tutuldu. Sürücü adaylarına 120 dakikalık sınav süresince trafik ve çevre bilgisi dersinden 50, motor tekniği dersinden 40 ve ilk yardım derslerinden de 30 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Nazilli"de yaklaşık bir buçuk yıl önce başlatılan sınavların 6."sının yapıldığı sınavda ilk kez sınava girenler soruların tamamından sorumlu tutulurken daha önce sınavlara girmiş olanlar geçtikleri derslerden muaf tutuldu. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Temsilcisi İlyas Tekbaş"ın da gözlemci olarak katıldığı sınava büyük oranda katılım gözlendi.

MOTOSİKLET BİR ZARURET

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, motosikletin Nazilli ve çevre iklimine çok uygun olduğunu ifade ederek “Motosikleti çok seviyorum. Motosikleti ehliyetsiz kullanamayacağım için A2 sınıfı motosiklet ehliyeti almak için başvurdum. Nazilli Sürücü Kursuna devam ederek hazırlandım ve bugünde sınava giriyorum. Başarırsam ehliyetimi alıp kurallara uygun bir şeklide motosiklet bineceğim. Nazilli iklimimiz motosiklet kullanmaya çok uygun. Hafta sonlarında doğada motosiklet kullanmak istiyorum. Bu zevkimi de kurallara uygun bir şekilde yapmak istiyorum. Herkese de ehliyet almasını tavsiye ediyorum” dedi.

Motosiklet kazalarının bilinçsiz kullanımdan ve motosikleti iyi tanımamaktan kaynaklandığını önemle vurgulayan Yıldız “Sürücü kurslarında aldığımız eğitimin ardından trafik ve kullandığımız araçların yanı sıra ilk yardım konularında da oldukça az bilgi sahibi olduğumuzu gördüm. Kursların önemini bir kez daha yaşayarak görmüş olduk. Bilindiği gibi trafik kazalarının birçoğu bilinçli araç kullanmamak ve trafik kurallarına riayet etmemekten kaynaklanmaktadır. Kazaların önüne geçmek, can ve mal kayıplarını azaltmak için bilinçli sürücülerin artması gerekmektedir. Bunun da tek çözümü eğitimdir. Eğitimli sürücü araç kullanırken diğer araçlara ve yayalara saygılı davranır. Toplum olarak "ben bilirimi" bırakıp birbirimize saygılı olmak zorundayız” diye konuştu.

MOTOSİKLET KAZALARI CAN YAKIYOR

Kaymakam Caner Yıldız, Nazilli"de motosiklet kazalarının oto kazalarına oranla daha fazla tehlikeli olduğunu ifade ederek “Nazilli"de bu tür kazalarımız oldukça yaygın. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerimiz kazarlın asgariye inmesi açısından güzel çalışmalar yapıyor. Okullar başta olmak üzere halkımız için düzenledikleri trafik ve ilkyardım eğitimleri ile toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar artarak sürüyor. Sürücülerin yanı sıra en fazla kazaya karışanlar yayalarımız olduğu için onların da şehir içerisinde dikkatli olmalarını sağlamak zorundayız. Kazaların asgariye düşmesi, can ve mal kaybının önlenmesi için bilinçli bir toplum yapılandırmak zorundayız. Bu çalışmalarda hepimiz elimizi taşın altına koyarsak başarılı olabiliriz” ifadelerine yer verdi./iha