Köye gelen belediye görevlilerinin köylüleri rezil edercesine borçlu isimlerinin hoparlör ile anons edip paraları ödemesini istediğini belirten köylüler, eski muhtarın seçim vaadi olarak su parası almayacağını belirttiğini iddia ederek, “Eski muhtar seçim vaadi olarak su parası almayacağını belirtmişti. Seçimi kaybedince olan bize oldu” diye konuştular. 

Edinilen bilgiye göre, Merkez Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Köyü’nün muhtarlık defterleri ilin büyükşehir olması nedeniyle merkeze devredildi. Rutin hayatlarına devam eden köylüler önceki gün köye gelen belediye görevlilerinin borçlu isimleri anons etmeye başlaması ile köylüler ne yapacağını şaşırdı. İsimleri okunan köylüler yüklü miktarda su borcu olduğunu öğrenince de adeta şok yaşadılar.

Köyün sakinlerinden ve yüklü su borcuna muhatap olanlardan S.Y., “Geçen seçimler öncesi muhtar seçimi kazanırsa kimseden su parası almayacağını söylemişti. Biz de kendisine inanıp döneminde su parası ödemedik. Ancak mevcut muhtar 30 Mart yerel seçimlerinde seçimi kaybedince bir çok kişiyi Büyükşehir Belediyesi’ne borçlu olarak bildirmiş. Seçim bitti biz şimdi geçim derdi ile uğraşırken 5 yıl sonra gelen muhatap olduğumuz su borcu ile uğraşıyoruz” diye konuştu.

Köylülerin karşılaştıkları borçlar nedeniyle şaşkın olduğunu ve sorunun çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım isteyeceklerini belirten Eğrikavak Köyü Muhtarı Muhsin Kıyar, “Köyümüzde yaklaşık 500 hane var. Seçimlerden sonra vatandaşlarımıza 38-40 milyar civarında su borcu geldi. Bu borç eski borç olarak benden önceki dönemde muhtarlığın defterinin Büyükşehir’e devredilmesi ile ortaya çıkmış. Kimisi ödediğini ancak makbuz verilmediğini söylüyor. Kimisi ise benden önceki muhtarın seçim vaadi olarak ‘su parası almayacağım’ sözüne güvenerek para ödemediğini söylüyor. İşin içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıktı. Yetkililerden sorunun çözümü konusunda yardım bekliyoruz” dedi.

Daha önceki dönem muhtarı Galip Kahraman ise, sorunun müfettişlerce incelenip daha kolay çözüleceğini belirterek bu durumdan köylülerin mağdur olduğunu belirtti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png