Aydın"da hizmet veren Tek Lider Eğitim Kurumları, çocuklar için de İngilizce eğitimi ermeye başladı. Oyun havasında geçen ve motivasyonun oldukça yüksek olduğu derslerde ilköğretim öğrencilerine yönelik derslerde Aydınlı minikler de İngilizce konuşmaya başladı.
Tek Lider Dershaneleri Çocuk İngilizce Eğitimi Zümre Başkanı Ziya Demiryapar, çocukların yetişkinlere oranla ikinci bir dili daha kolay öğrendiğini söyledi. Bu nedenle Tek Lider Eğitim Kurumları olarak çocuklar için de İngilizce eğitim kursları açtıklarını ifade eden Demiryapar, “Maalesef yanlış uygulanan yöntemler nedeniyle pek çok çocuğumuz dersleri bir zorunluluk eziyet gibi algılıyor. Bunun önünü geçmek için farklı metotlar uyguladık ve gayet başarılı da olduk. Çocuklarımız İngilizceyi ezberleyerek değil yaşayarak öğreniyorlar. Oyunlar eşliğinde kelime dağarcıkları zenginleşiyor. Bunun yanında öğretmenler tarafından belirlenen tarihlerde çizgi filmleri ile izletilerek çocuğun konuşulanı anlaması hem görsel hem de işitsel olarak sağlanıyor” dedi.
Tek Lider Eğitim Kurumları olarak amaçlarının öğrenciyi okuldaki İngilizce derslerinde daha katılımcı olmaya sevk etmenin yanında öğrencilere İngilizcenin temelini sağlam bir şekilde vermek olduğunu belirten Tek Lider Dershaneleri Çocuk İngilizce Eğitimi Zümre Başkanı Ziya Demiryapar velilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Demiryapar, “Çocuğunuza İngilizce konuşması için baskı yapmayın. Çocuğunuzu sınamayın. Eğer çocuğunuzu sınayacaksanız bunu ona fark ettirmeyin. Çocuk sınandığını anlarsa kasten yanlış cevap verebilir. Çocuğunuz, telaffuzları yanlış yaparsa aksanını düzeltmeye çalışmayın. Daima çocuğunuzun başaracağına inanın. Unutmayınız ki çocuğunuz ne kadar çabuk ilerlerse öğrenmekten o kadar zevk alacaktır” diye konuştu.