Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Günay Yolcu ile Konya Meram Lisesi'nden Ayşenur Şam Türkiye birincisi oldu.
YGS sonuçlarının açıklamasının ardından mezun olduğu Üsküdar Fen Lisesi'ne gelen Günay Yolcu, sevincini öğretmenleriyle paylaştı. Geçen yılki ÖSS'de Türkiye 16.'sı olduğunu söyleyen Yolcu, bu yıl sınava çok çalışmadığını, sadece sınava çalışan arkadaşlarına yardımcı olurken tekrar yaptığını kaydetti. Yolcu, geçtiğimiz yıl birincilik beklediğini; ancak olamayınca bu yıl tekrar sınava girdiğini ifade ederek, "Türkiye birincisi olmak istiyordum. Bu da benden bekleniyordu. Çok mutluyum" diye konuştu.

COĞRAFYA ÇOK YORDU

Sınavda en çok Coğrafya sorularının kendisini zorladığını anlatan Yolcu, "Geçen sene çok stresli girmiştim. Bu sene çok rahat girince soruları da rahatlıkla çözdüm" dedi. Yolcu, tercih yapmayı düşünmediğini, sınava girme nedeninin ise birinci olmak olduğunu söyledi. Sınava hazırlanmadığını vurgulayan Günay Yolcu, "Sınavdan çıkınca birinci olacağını anladın mı?" sorusuna, "Yok aslında sorular zordu. Özellikle coğrafya daha zordu. Cevaplara bakınca anladım bir şeyler yapabileceğimi. Yine de pek beklemiyordum açıkçası" cevabını verdi.

BİR İKİ BAKIP ÖYLE GİRDİM

Günay Yolcu, okuduğu okula devam edeceğini ifade ederek, "Ben tıp istiyordum. İkinci sınava girip girmeme konusunda karar vermedim; ama girebilirim. Bu sene aslında eğlence amaçlı girdiğimi söyleyebilirim. Sınava hiç çalışmadım. Geçen sene 3 yanlışım vardı, bu sene de 3 yanlışım var" diye konuştu.


Bilim adamı olacağım

Bütün öğrencilerin büyük bir merakla beklediği sınav sonuçlarını FEM Dershaneleri de Çemberlitaş'taki Fırat Kültür Merkezi'nden takip etti. Özel Fatih Fen Lisesi ve FEM Dershanesi Bakırköy Şubesi öğrencisi Furkan Çağrı Top, sınavda YGS-1, YGS-2 ve YGS-6 kategorilerinde 1. oldu. Sınava sistemli bir çalışma ve düzenli bir hayatla hazırlandığını belirten Furkan Top, en büyük yardımcısının ise büyüklerinin duaları olduğunu söyledi. "Bana özel bir çalışma yöntemi yoktu, öğretmenlerimizle birlikte daha önce onların uygulayageldikleri yöntemleri uyguladık" diye konuşan Furkan Çağrı Top, hedefinin bilim adamlığı olduğunu söyledi. FEM Dershanesi ise, 3 dalda birinci olan Furkan Çağrı Top'a araba hediye etti. Öğretmenleri, Furkan'ı yanına alarak zafer işaretleri yaparken, Furkan ise başarısının heyecanını ve mutluluğunu birarada yaşadı.



İşte YGS'nin ilk 10'u


Türkiye'de ilk 10'a giren öğrencilerin 9'u Fen Liseli, biri ise Anadolu Liseli idi.

1) Bu sene ilk kez yapılan YGS'de Konya Meram Fen Lisesi'nden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesi'nden Günay Yolcu 498.761 puanla birinciliği paylaştı.

3) Furkan Çağrı Top (İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi)

4) Kemal Sarı (Adana Fen Lisesi)

5) Arman Özdemir (İzmir Fen Lisesi)

6) Mehmet Nuri Akıncı (Konya Meram Fen Lisesi)

7) Bekir Tok (Konya Meram Fen Lisesi)

8) Kamil Çalışkan (Ankara Fen Lisesi)

9) Ceren Uluer (Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi)

10) Mücahit Yıldız (Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi)

İHA