ANTALYA'da fuhuş yapıldığı belirlenen 2 eve baskın yapan polis, çatı arasına saklanmış 10 Türkmenistanlı kadınla, bu kadınları erkeklere pazarlayan 1 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramada kadınların ve kadın satıcısının tuttuğu müşteri listesi ve hesap dökümleri ile 220 prezervatif bulundu. Öğretmenlik, hemşirelik, stilistlik ve çocuk gelişim uzmanlığı gibi meslek sahibi olan kadınlardan birinin, çete liderinin oğluyla nişanlandığı ve fuhuşu bırakarak düğün hazırlıklarına başladığı da anlaşıldı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Baraj Mahallesi 5882 sokak ile Hüsnü Karakaş Mahallesi 3555 sokaktaki iki ayrı eve baskın yaptı. Baskında çatı arasına saklanan 10 Türkmenistanlı kadın A.A., F.R., G.K., G.O., Z.O., S.B., F.O., N.A., S.T. ve M.A. ile bu kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen firardaki çete liderinin sağ kolu E.S. yakalanarak gözaltına alındı.



İfadeleri alınmak üzere Ahlak Büro Amirliği'ne getirilen kadınların çantalarından cinsel ilişkiye girdikleri müşterileriyle ilgili not aldıkları, liste yaptıkları defterlerin yanı sıra fuhuş çetesinin tuttuğu çeteleler ele geçirildi.

Adı açıklanmayan firari çete liderinin oğlunun, fuhuş yapan kadınlardan A.A. ile nişan yaptıkları anlaşıldı. A.A.'nın bu nişan üzerine fuhuşu bıraktığı ve önümüzdeki ay yapacakları düğün için hazırlıklara başladığı belirlendi.

Çatı arasında saklanan kadınların vücutlarındaki morluklar dikkat çekerken, birinin 1 yıldır, 4'ünün 6 aydır, 5'inin ise 3.5 aydır Antalya'da oldukları ve burada erkeklere pazarlandıkları saptandı. Kadınların tuttuğu çeteleleri inceleyen polisin yaptığı hesaba göre çete üyelerine kazandırdıkları para miktarının masraflar düşüldükten sonra 645 bin YTL olduğu ortaya çıktı.

Aramalarda ayrıca 220 prezervatif, 3 ruhsatsız av tüfeği, yurt dışına yapılan para transferlerini gösteren western- union kağıtları bulundu. İfadeleri alınan kadınlar, doktor kontrolü ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Gözaltında tutulan E.S. ise fuhuşa aracılık etmek suçundan adliyeye sevk edilecek. 4 çete yöneticisinin arandığı belirtilirken, operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.