Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi ve ÇEVKO işbirliğiyle ilçede uygulamaya sokulacak olan Fahri Çevre Müfettişliğiyle ilgili olarak öğrencilere eğitimler verilmeye başlandı.
Didim Belediyesi Düğün Salonu"nda yapılan etkinliğe 150 kişilik öğrenci topluluğunun grup grup eğitimlere alınacağı öğrenildi. Eğitimleri Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız da takip ederken ÇEVKO yetkilisi Hayri Dağlı slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında öğrencilere çevre temizliği, geri dönüşümün doğaya katkısı, geri dönüşümde kullanılan materyallerle ilgili bilgiler aktardı.
Fahri Çevre Müfettişliği eğitimlerinin iki hafta daha süreceğini belirten Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız “Bu gün öğrenciler iki grup halinde bilgiler verilecek. Aynı zamanda yetişkinlere de bu eğitimleri vereceğiz. Bu konuyla ilgili de bir çevre yönetmeliği hazırladık. Bunu da Belediye Meclisi"ne sunacağız. Eğitimler sonunda öğrencilere belge, yetişkinlere de kimlik kartı vereceğiz. Gerektiğinde bu kişiler tutanak tutma hakkına da sahip olacak. Çocuklara yani öğrencilerimize yönelik yaptığımız bu hizmet geleceği yaptığımız bir yatırım. Biz şimdiden bunun altyapısını hazırlıyoruz.”dedi.
İlk etapta 150 öğrenciye eğitim verileceğini belirten Ayyıldız, yetişkinlerin kursuna da yaklaşık 50 kişinin katılacağını belirtti.