Aydın Valiliği"nde gerçekleşen protokol törenine Vali Vekili Celal Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen ve hayırsever işadamı Murat Küçükoğlu katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, yatırım programında yer alan ikinci bir kız meslek lisesi yapımının hayırseverler tarafından üstlenilmiş olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında kız çocuklarının okuma özendirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl Aydın"da ikinci bir kız meslek lisesinin kurulduğunu anımsatan Dindar, “Bu okula geçen yıl 200 öğrenci kaydı yapıldı. Öğrencilerimiz ayrı bir mekanları olmadığı için başka bir okulun bünyesinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu yıl bu okula 200 öğrenci kaydı daha yapacağız. Hayırsever işadamımızın katkılarıyla bu binayı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak, 2009-2010 eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısına yetiştirmek istiyoruz. Tamamlandığında Murat Küçükoğlu Kız Meslek Lisesi adını alacak olan bu okulumuz, yaklaşık 1 milyon 700 bin TL"ye mal olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz sadece iç donanım giderlerini üstleneceğiz. Okulun geriye kalan tüm ihtiyaçları hayırseverimiz tarafından karşılanacak” dedi.
İşadamı Murat Küçükoğlu da, böyle bir hizmeti yapmaktan onur duyduğunu kaydederek “Biz bu toprakların insanlarıyız. İmkanlarımız ölçüsünde yardımlarımız devam edecektir. Aile ve şirket olarak eğitim yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonrada eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.
Ülkelerin kalkınması için ekonomik yatırımlar kadar eğitim faaliyetlerine de önem vermesi gerektiğinin altını çizen Vali Vekili Celal Ulusoy ise, şunları söyledi: “Eğitime ve insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Ülkemizin geleceği, ülkemizin kalkınması, ilerlemesi ancak eğitim sorununun çözülmesi ve gençlerimizin iyi yetişmesine bağlıdır. Aydın olarak eğitimde iyi durumdayız ancak yeni nesillerin teknolojik gelişmeler ışığında ülkesini sırtlayabilecek ve istenilen özelliklere sahip kişiler olarak yetiştirilmesi gerekiyor. Bunun içinde eğitim faaliyetlerinde alt yapı sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor.
Bu bakımdan eğitime devlet olarak eğitme sahip çıkıyoruz ama yetmiyor. Mutlaka hayırsever vatandaşlarımızın katkılarına da ihtiyaç duyuluyor. Nüfus artışı nedeniyle vatandaşlarımızın da katkısına her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılacak en hayırlı işlerden biri eğitime yapılan yardımlardır. Hayırsever işadamımız Murat Küçükoğlu'na eğitime yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum”
Yapılan konuşmaların ardından Aydın merkez Adnan Menderes Mahallesi"nde yaptırılacak olan 24 derslikli Murat Küçükoğlu Kız Meslek Lisesi inşaatı yapım protokolü Vali Vekili Celal Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve hayırsever Murat Küçükoğlu tarafından imza altına alındı.