Aydın Valiliği Sosyal Sorumluluk Projeleri çerçevesinde ve Aydın POMEM koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü"nün de katılımları ile Aydın"da maddi durumu yetersiz, zeki ve başarılı ilköğretim 5, 6, 7 ve 8"inci sınıf öğrencilerine yönelik “SBS ve Bursluluk” sınavlarına hazırlık kursu düzelendi. Aydın POMEM"de eğitim görmekte olan ve öğretmenlik formasyonuna haiz polis adayları, hafta sonları gönüllü olarak öğrencileri sınavlara hazırlamak için kolları sıvadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje için tahsis edilen Güzelhisar İlköğretim Okulu"nda 24 Ekim 2009 tarihinde başlanılan kurs programı 188"i kız ve 179"u da erkek öğrenci olmak üzere toplam 367 öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Devam eden çalışmaları yerinde görmek isteyen Vali Hüseyin Avni Coş da, çalışmalar hakkında bilgi almak için Güzelhisar İlköğretim Okulu"nu ziyaret etti. Vali Coş"a ziyareti sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Aydın POMEM Müdürü Cahit Demir, Güzelhisar İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Ali Serban, eğitmen polis adayları ve öğrenci velileri eşlik etti.

GÖRDÜĞÜMÜZ TABLO GERÇEKTEN BİZİ MUTLU ETTİ

Kursa katılarak azim ve kararlılık gösteren öğrencilere teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Coş, maddi durumu yetersiz olan bu öğrencilerimize destek olup, onların başarıyı yakalamalarını, ileride iyi ve geçerli birer meslek sahibi olmalarını arzuladıklarını ifade etti. Kursiyer öğrencilerden kendilerini geliştirerek sınavlarda başarılı olmak için gerekli hazırlıkları yapmalarını isteyen Coş, “Bizler de şimdi bu güzel faaliyeti yerinde görmek, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dilemek için geldik. Gördüğümüz tablo gerçekten bizi mutlu etti. Biz bu genç çocuklarımızdan umutluyuz. Hepsi pırıl pırıl, zeki çocuklar. Bunlar inşallah sınavlarda iyi bir başarı sağlayıp, önce kendilerine, sonra da ülkemize ve çevremize faydalı birer insan olacaklardır. Onlara inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi.
Öğrencilerin sınıflarını tek, tek ziyaret edip, sohbet eden Vali Coş, öğrencilere tüm dersleri kapsayan yardımcı kitapları hediye ederek, “Öğrenci velilerimizden de bu çalışmalara katkı sağlamalarını istiyoruz. Eğer sorunlarınız olursa, her zaman kapımız açıktır, bizlere iletiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurslara katılan 367 öğrenciye Vali Coş ve beraberindekiler tarafından sınavlara hazırlık kitapları hediye edildi.