Aydın Ekol Dershanesi tarafından Türkiye"de ilk kez uygulanacak olan ve öğretmen ile öğrencileri internet ortamında buluşturan “Sanal Sınıf” uygulamasının tanıtımı yapıldı.
Daha önce ODTÜ ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi gibi eğitim kurumlarında uygulanan sanal sınıf uygulaması, Türkiye"de ilk kez bir dershane tarafından dershanecilik sektörüne uyarlandı. Tanıtımı yapılan yeni uygulamayla dershanede verilen eğitim yanında ek olarak verilen sanal sınıfta eğitimde, öğrenciler istediği soruyu ve takıldığı herhangi bir konuyu anında öğretmenine sorabilecek. Bunun yanında e-dershane sistemini de gerçekleştiren Ekol dershanesi, her öğrenciye şifre vererek ücretsiz olarak bu sistemden yararlanılması sağlanacak.
Bir bilgisayar firmasıyla birlikte hazırladıkları yeni uygulama hakkında bilgiler veren Aydın Ekol Dershanesi kurucusu Metin Akyol, “ Bizler Atamızın izinden giderek Aydın"da eğitime nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Günümüz çağdaş ve teknoloji çağı. Bu anlamda bizler dershane ekibi olarak çağdaş ve modern eğitim anlayışını öğrencilerimizin ayağına getirdik. Bugün internet ağı ile ders anlatma sistemini Aydın halkına tanıtmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
İnternet ağı ile eğitim anlayışını ÖSS"ye kadar tüm öğrencilere ücretsiz verileceğini belirten Akyol, “Aydın"da bulunan tüm öğrenciler dershanemize gelerek alacakları bir şifre ile konu anlatımlarından tutun, ders notlarına kadar, soru bankalarından çözümlü sorulara kadar aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir ortama girmiş olacaklar. Dershanemiz internet sitesine girerek karşılarına kullanıcı adı ve şifre kutuları çıkacak. Burada ücretsiz vereceğimiz şifreyi kutuya yazarak internet ağında dersine başlayabilir. Öğrenciler artık kendilerini internet dershanesinde kontrol edebilir ve başarılarını ölçebilir. Yaklışık 63 bin soru bankamız var. Deneme sınavlarımız var. Aydın halkına ve öğrencilerimize bu çağdaş imkanı sağladığımız için çok mutluyuz. Bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında öğrencilerimize armağan ediyoruz” diye konuştu.
Sanal sınıfta eğitim ile öğrencilerin ayağına teknolojiyi getirdiklerinin altını çizen Akyol, şunları söyledi: “Biz şunu gördük ki Aydın artık eğitimde bazı şeyleri aşmıştır. Bizde sanal bir ortamda öğrencimize imkan tanıdık. Öğrencilerimize sanki sınıftaymış gibi nasıl internette bir eğitim verebiliriz diye düşündük. Böyle bir projeye imza attık. Dershanede verilen eğitim yanında öğrenciler evlerinde sanal ortamda öğretmeni ile fikir alışverişinde bulunabilecek ve öğretmenine takıldığı konuyu sorabilecek”