Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın"daki Dershaneleri bundan sonraki süreçte çok daha fazla denetime tabi tutacaklarını belirtti.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Aydın"ın en eski dershanesinin kurucusu Ahmet Konaklı"nın “Aydın"ın Üniversite sınavlarındaki başarısı son birkaç yıldır Aydın"da dershane enflasyonuna sebep oldu. Bu durumda son iki yılda başarıyı düşürdü” sözlerini yorumlayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Aydın"ın geçmiş deki önemli başarılarının bir rant kapısı olarak görülerek Aydın"da dershane sayısında artış meydana geldiği saptamasına katıldığını belirterek “ Başarıyı arttırmanın tek yolu kaliteli eğitim. İlk önce bunu sağlamakla mükellefiz. Dershaneciliği bir rant kapısı olarak görmek doğru değil. Böyle bir düşünceye inanmak istemem” dedi.
Dershane işletmecilerinin kendi aralarında kurdukları birlik ile denetleme görevlerini yapma imkanları bulunduğunu ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar “Biz kendi üzerimize düşen denetlemeleri arttırarak yapacağız. Tüm dershaneler ehil eğitmenlerle çalışmak zorunda. Ehil olmayan yarda branşı dışında kimse dershanelerde öğrencileri hazırlayamaz. Biz bunların listelerini her zaman kendilerinden alıyoruz” diye konuştu.