Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Çiğli Kaymakamlığı’nın cemaat propagandasının yapıldığı “81 İl 81 Kitap” projesine karşı yürüttükleri mücadelenin ardından, sendika üyeleri ve okul yöneticileri üzerindeki soruşturma baskısının yoğunlaştığını bildirdi. Kılıç, bu kapsamda Eğitim-Sen üyelerine “şuh giyindikleri” suçlamasının bile yapıldığını söyledi.

“81 İl 81 Kitap” projesine karşı ayrıca yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtıklarını bildiren Kılıç, “Üyelerimizin bu konuyla ilgili baskılara ve soruşturmalara maruz kalması asla kabul edilemez” dedi. AKP hükümetinin 4+4+4 sistemiyle eğitimde yapmak istediği gerici, şovenist, piyasacı dönüşümün, okul yöneticilerinin görevinden alınmasıyla yeni bir aşamaya geldiğini de bildiren Kılıç, şunları söyledi: “Bu süreçte özellikle Eğitim-Sen’li okul yöneticileri hakkında gerçekle ilgisi olmayan iddialarla Çiğli Kaymakamlığı tarafından soruşturma açtırılmakta, okul yöneticisi üyelerimiz sendikamızdan istifaya zorlanmaktadır. Çiğli Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından bir okulumuza gönderilen yazıda ‘Eğitim Sen üyelerinin şuh bir şekilde giyindiği’ iddia edilerek soruşturma açtırılmak istenmiştir. Bu dil; görevi tüm sendikalara ve çalışanlara eşit mesafede olması gereken kamu görevlilerine yakışan bir dil değildir. Bu tutum ve anlayışı açıkça protesto ediyoruz.”

Son olarak İMKB Kız Meslek Lisesi’nde Nuray Acar adlı üyeleri hakkında, “Başbakan’ın kasetlerini öğrencilere dinlettirdiği, derslerde ve teneffüslerde öğrencileri siyasete maruz bıraktığı” iddiasıyla soruşturma açıldığını belirten Kılıç, “Üstelik bu soruşturmaya üzerinde isim ve imza olmayan bir dilekçe dayanak gösterilmiştir. Kanuna göre üzerinde isim ve imza olmayan dilekçeye dayanarak işlem yapılamaz. Ancak söz konusu Eğitim Sen ve üyeleri olunca hukuk tanımazlık idarecilerin görevi olmaktadır” diye konuştu.

Cumhuriyet