Söke Eğitim-Sen dostluk ve dayanışma yemeği Söke Öğretmen Evi"nde gerçekleşti. Yemeğe Eğitim-Sen Aydın İl Temsilcisi Orhan Aygün, CHP Söke İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yemeğin başında konuşma yapan Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek; “Eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunları çeşitli düzeylerde katlanarak artıyor. Ekonomik krizin bedelinin halkımıza ödetilmek istenmesi, çalışma koşullarımızın kötüleşmesi, kazanılmış haklarımızın geri almayı hedefleyen saldırıların yoğunlaşması, eğitime ve eğitim hakkına yönelik her türlü ırkçı-gerici uygulamaların artması, iş güvencemizin ortadan kaldırılmak istenmesi, kadrolaşmaların her kademede yaygınlaştırılması, tüm itirazlarımıza rağmen uygulamaya sokulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası halkımızın sağlığını bozmaya devam etmesi yeni dönemde de karşı karşıya olacağımız başlıca tehditler arasında yer alıyor” dedi.
Yemekte emekli olan sendika üyesi eğitimciler Sevay Açıcı, Muammer Akmazlar, İmdat Erdoğan, İ. Nimet Gündüzoğlu, Şengül Kaplan ve Nadide Sönmez"e çiçek ve hediyeleri verildi.