Aydın Bahçeşehir Koleji’nin eğitimdeki başarıları devam ediyor. 6 Haziran’da 1 milyon 39 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi sınavına Aydın Bahçeşehir Koleji damga vurdu. Türkiye genelindeki sonuçlara göre, yüzde 1’lik dilimde 19 öğrenci, yüzde 5’lik dilimde 39, yüzde 10’luk dilimde ise 49 Bahçeşehirli öğrenci yer aldı.

Bu yıl sınava giren 71 öğrenciden 67’sinin 90 sorudan 75 ve üstü net yaptığını söyleyen Aydın Bahçeşehir Koleji Okul Müdür Yardımcısı Pelin Kozanoğlu "Tüm Bahçeşehir Kolejlerinde eş zamanlı olarak uygulanan ’Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi’ ile öğrencilerimiz 5. sınıftan itibaren düzenli olarak liseye geçiş sınavına yönelik deneme sınavlarına katılır. Öğrencilerin deneme sınavlarındaki sonuçları üzerinden eksikleri tespit edilerek gerekli çalışmalar yapılır. Akademik eksiği olan öğrencilerimiz etütler ile desteklenir. Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya kodlayıp kodlamadığı, konular arasındaki sarmal geçiş becerisinin gelişip gelişmediği kontrol edilir. Kurum olarak tüm bunları yaparken çocuklarımızın sosyal aktivitelerden geri kalmamasını ve çok yönlü gelişmelerini sağlamayı da kendimize ilke edinmiş bulunmaktayız. Evet, bir sınav gerçeği var ama biz bu gerçeğin öğrencilerimiz için kaygıya dönüşmemesi adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şimdi öğrencilerimizi yoğun bir dönem bekliyor. Sıra sınavda gösterdikleri başarıları yerinde tercihlerle taçlandırmaya geldi. Bu süreçte de onlara destek olmaya devam edeceğiz. Başarıda emeği geçen sevgili öğrencilerimize, onları bin bir emekle yetiştiren velilerimize ve değerli öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘LGS sonuçlarıyla bu başarıyı taçlandırdık’

Türkiye genelindeki büyük başarıyı değerlendiren Aydın Bahçeşehir Koleji Kurucusu Arif Aslan şu ifadeleri kullandı:

Okulumuz hızla değişen ve birkaç yıl sonrası bile zor tahmin edilebilen dünyamızda; ayakta kalabilen, öğrenen, sorgulayan, sorumluluk alan gençler yetiştirmeyi hedef olarak seçmiştir. Günümüz çocukları, bizden farklı düşünmekte, teknolojik gelişmeler ve dijital mucizelerle birlikte büyümektedirler. Okulumuz da yeni bin yılda yaşayacak çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktadır. 

Günümüzdeki değişimler Türkiye’nin geleceği olan gençleri yetiştirirken, biz eğitimcilerin de kendisini sürekli olarak geliştirmesini ve tazelemesini öngörmektedir. 
Bunun ışığında, eğitimde önce insan ve kalite yaklaşımıyla büyüdük ve geliştik. 14. yılımızda da kontenjanımızı hemen hemen tamamladık ve LGS sonuçlarıyla da bu başarıyı taçlandırdık.