Bu kapsamda Atatürk ve Çakabey İlköğretim Okullarının zaman içinde eskiyen ve bozulan bahçe zeminleri, Kuşadası Belediyesi tarafından yeniden betonlanarak yenilendi. Kısa sürede betonlanan bahçeler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Öte yandan Kuşadası Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğüne bağlı ekipler ise okul çevrelerindeki yollarda bulunan yaya geçidi çizgilerini boyayarak net bir şekilde görünmelerini, ayrıca gerekli görülen yerlere kasisler yaparak seyir halindeki araçların hız düşürmelerini sağlamak suretiyle öğrencilerin trafikte daha güvenli hareket etmelerine olanak sağladı. Son olarak Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu çevresinde çalışma yapan ekipler, öğrenci servisleri için bir cep oluşturarak trafiğin daha rahat akmasını sağladılar.

Belediye olanakları el verdiği ölçüde eğitime her türlü desteği veremeye devam edeceklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Yarınlarımız olan öğrencilerimize giysi ve kırtasiye yardımları yapıyoruz. Okullarımızın çeşitli ihtiyaçlarını da gidermek ve eğitim kalitesini yükseltmek için destek oluyoruz. Sağlıklı ve iyi nesiller yetiştirmek adına eğitime katkılarımız devam edecek” dedi.