Söke’de Öğretmen Evi’nde gerçekleşen toplantıya Söke İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol başta olmak üzere, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Söke-Kuşadası ve Didim ilçelerinin okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner yaptı. Aydıner konuşmasında; GEKA olarak eğitim camiasının projelerini desteklemeye hazır olduklarını belirterek ülkenin her yerine giden köy öğretmenlerinin bölgelerinde gördükleri eksiklikleri de kendilerine bildirmelerini istedi.
GEKA uzmanları Mehmet Sert, Yeliz Sarıbaş ve Dilek Keleş’in bulunduğu bilgilendirme toplantısında GEKA’nın faaliyetleri ile ilgili sunumu GEKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Gökhan Dinç yaptı. Gökhan Dinç gerçekleştirdiği sunumda; Ajansın faaliyetleri, önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar ve verdiği destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
GEKA’nın Bölgedeki potansiyeli harekete geçirmek, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektörü ortak platformda buluşturarak projeler gerçekleştirmelerini sağlamak gibi amaçları olduğunu belirten Gökhan Dinç; GEKA’nın destekleme türleri ile ilgili bilgiler verdi.
2012 yılının GEKA için envanter ve ver toplama, analiz yılı olacağını belirten GEKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Gökhan Dinç, GEKA olarak Uluslararası proje çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Dinç yaptıkları araştırmada Uluslararası destek veren 30’a yakın kuruluş belirlediklerini belirterek; Bu destek kuruluşlarından çok azı kullanılıyor. GEKA olarak girişimcileri daha fazla Uluslararası destek ve hibe kuruluşları ile buluşturmak istiyoruz” dedi. Gökhan Dinç GEKA’ya geçen yıl 720 projenin başvurduğunu bunlardan 108 ile sözleşme aşamasına gelindiğini ifade ederek; “Okullarımız ve eğitime yönelik projelerin GEKA’ya başvurusu her geçen gün artıyor. Diğer kalkınma ajanslarına göre Aydın başvuru sayısı yönünden önde. Söke-Kuşadası ve Didim bölgelerinden de başvurular bekliyoruz” dedi. Gökhan Dinç projelerin hazırlanması, fikirlerin geliştirilmesi anlamında GEKA uzmanlarının destek vermeye hazır olduklarını da ifade etti.