Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği yemekte konuşan Sendikanın Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, “Eğitim-Bir-Sen, yurdumuzun her köşesindeki teşkilatları ile eğitime, kültüre, sanata, düşünceye dair 19 yılda ortaya koyduğu çaba ve etkinlikleriyle haklı bir gururu yaşamakta ve gelecekte, bugüne kadar sergilediği başarılı sendikal misyonuna daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi tarafından sendikanın 19. yılı münasebetiyle üyelere Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal tesislerde yemek verildi. Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Türkiye'nin önemli fikir ve sanat adamlarından Mehmet Akif İnan'ın, bin yıllık medeniyetimizin havzasından beslenmiş bir grup arkadaşıyla 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim Bir-Sen'in, hak ve hürriyet mücadelesiyle dolu 19 yılı geride bıraktığını söyledi.

Alkoç, "Onlardan devraldığımız bayrağı bugün çok daha ileriye taşıyabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi. Eğitim Bir-Sen'in, Türkiye'nin iftihar duyacağı bir müessese olduğunu ifade eden Alkoç, "Eğitim Bir-Sen, bugün yurt genelinde örgütlü, 170 bini aşkın üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydınlık geleceğini inşa etme aşkıyla dolu, idealist kadrolarıyla Türkiye'nin iftihar duyacağı bir müessese durumundadır.

Bu gurur verici tablo, eğitimden başlamak üzere, aşama aşama bütün kamu hizmetlerinin ve toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer 'dava adamı' şuuru içinde çalışan üyelerimizin ortak eseridir.

Biliyor ve inanıyoruz ki, bu eser, bugün olduğu gibi gelecekte de sendikal mücadelemizin muhtevasının zenginleştirilmesi, anlamlandırılması için çok daha diri bir ruhla yaşatılacak ve korunacaktır. 14 Şubat 2011 sendikamızın 19. kuruş yıldönümü aynı zamanda 2. yarıyılın başladığı gün ve akşamında da Mevlid Kandilidir.

Böyle güzel tevafukların yaşandığı 14 Şubat"ta Sevgililer Sevgilisi Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili"ni kutlar 2. yarıyılda da öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz. Sendikamızın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese minnet ve şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Çeşitli sorunların da görüşüldüğü toplantıda üyeler aynı zamanda kaynaştı.