Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, bu yıl kentte kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle eğitime 10 gün ara verildiğini hatırlattı. Kışın yaşanan bu açığı kapatmak için her gün Bitlis TV'den canlı olarak dönüşümlü matematik ve fen derslerinin verildiğini belirten Korkmaz, ''Bitlis belki tarihinin en uzun süreli kışından birini yaşadı. Bu eğitimi olumsuz etkileyecekti. Ancak gerekli tedbirleri aldık. 8. sınıflara yönelik Bitlis TV'de dönüşümlü olarak 45'şer dakikalık, matematik ve fen dersleri anlatılıyor'' diye konuştu.

Uygulamaya 1 Nisan'da başladıklarını, uygulamanın 1 Haziran'a kadar da devam edeceğini bildiren Korkmaz, ''8. sınıflar SBS'ye girecek. Bu açığı kapatmak için alanında uzman olan öğretmenlerimiz hafta içi matematik ve fen derslerini canlı yayında öğrencilere anlatıyor. Toplam 60 saat matematik ve fen dersi verilecek. Bu da 10 ders günü yapıyor. Kaybettiğimizi fazlasıyla telafi ediyoruz. Öğretmenlerimize gösterdiği fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Korkmaz, Bitlis TV'nin, il merkezi, ilçe, belde ve köylerde izlendiğini belirterek, 8. sınıf öğrencilerinin bu uygulamadan yararlanabileceğini, bu uygulamayı yapmadan önce öğrencilerin televizyonda dersi izlemeleri için duyuru yaptıklarını vurguladı.

''Okullarımızda da gerekli tedbiri aldık''

Kış nedeniyle yaşanan açığı kapatmak için okullarda gerekli tedbirleri aldıklarını ve fazladan etüt yaptıklarını belirten Korkmaz, öğretmenlerin öğle arasını kısa tutarak ve ek ders yaparak, öğrencilere fazladan ders verdiğini belirtti. Korkmaz, okullarda derslerin hızlı işlendiğini ve şu ana kadar il genelinde üç deneme sınavı yaptıklarını kaydetti.

Sınavlarda geçen yılki puanların üzerine çıktıklarını ifade eden Korkmaz, ''Ayrıca bakanlığımızın başlattığı bir etüt programı var. Bu etütle her gece Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'ndaki (YİBO) öğrencilerimiz öğretmenlerin internet üzerinden canlı olarak anlattığı, fen ve matematik derslerine katılıyor. Dershanelerimiz hızlı bir şekilde çalışıyor. Okullarda, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu branşlardaki kurslar devam ediyor'' diye konuştu.

Korkmaz, kentte eğitimin kalitesinin yükselmesi ve eğitimin iyi bir yere gelmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.