Kuşadası-Selçuk sınırındaki Pamucak’ta bulunan Sürmeli Efes Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İZKA ve EXPO Genel Sekreteri Ergüder Can, ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, Genel Sekreter Sevda Zorlu, Yönetim Kurulu üyeleri Haluk Nişlioğlu, Faik Alsaç ve Cazim Alaybaşı ile ETİK üyesi turizmciler ve acente yetkilileri katıldı.
Ege'de turizm sezonunun açılış töreninde konuşan ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Ege Bölgesi'nin tanıtımının devlet politikası haline gelmesi gerektiğini söyledi. 2012'nin kriz yılı olacağını öne süren İşler, "Doğal ve arkeolojik sit ağırlıklı bölgemizin, kitlesel turizm yanında butik tarzda gelişimi için konaklama tesislerini geliştirmek gerekiyor." dedi. İşler, turizmde artış beklentisinin ülke genelinde yüzde 4-5, Ege olarak yüzde 9-10 civarında olacağını belirtti. İşler, "Bu ülkenin laik ve demokratik olması yolunda turizm, en önemli sigorta görevi görmektedir." dedi.
Etkinlikte ayrıca yaptıkları çalışmalardan dolayı bazı firmaların yetkililerine plaket verildi. Tur operatörleri ve taşımacılık sektörünün ardından turizme katkı ve hizmet sunan kişilere de ETİK'in plaketleri takdim edildi. Sektöre yaptıkları katkıdan ve turizmcilere verdikleri desteklerden dolayı ise Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve ünlü turizmci Soner Kromer'e de onur plaketleri verildi. Turizmcilerin havai fişek ve lazer gösterileriyle renklenen etkinlik, Pi Latin grubunun Kübalı sanatçılarının seslendirdiği Latin ezgileri eşliğinde devam etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg