Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen, “Ege İhracatçı Birlikleri Kurumsal Logo Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri olarak 75 yıldır dünyayı Egeli markalar için ulaşılabilir kılmaya, ihracatı kolaylaştırarak arttırmak için gerekli imkanları hazırlamaya ve tüm paydaşlarımıza en iyi ve doğru biçimde hizmet vermeye gayret ettiklerini kaydetti. 

Temmuz 2009'da yürürlüğe giren 5910 sayılı TİM ve İhracatçı Birlikleri Kanunu ve izleyen dönemde yürürlüğe giren bağlı mevzuatlar, İhracatçı Birlikleri'nin daha özerk bir konuma kavuşmasını, dış ticaret politikalarının belirlenmesinde daha fazla rol sahibi olmasını sağlayarak yenilikçi çalışmaların özgür bir ortamda yürütülmesine zemin hazırladığını ifade eden Ünlütürk, “?Bize sunulan bu güç ve imkânların ardından bizler de Ege İhracatçı Birlikleri olarak üyelerimize, potansiyel ihracatçılara, TİM, Ekonomi Bakanlığı gibi hizmet sunduğumuz paydaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek adına kendi organizasyonumuzu ve hizmetlerimizi gözden geçirme ihtiyacı duyduk” şeklinde konuştu.

Kurumsal olarak dönüşüm ve yenilenme ihtiyacı duydukları için, “High One Creative Agency”ye yeni bir logo hazırlattıklarını aktaran Ünlütürk, yeni logoyu şu sözlerle tanıttı: “Baş harflerden oluşan yeni logomuzda belirgin bir özellik olarak "İ"nin noktasında kullanılan açık mavi nokta, ilk olarak astronom Carl Sagan tarafından dünyayı betimlemek için kullanılan "Küçük Mavi Gezegen"i simgelemektedir. Sempatik ve davetkar olması için yuvarlak hatlar ve sakin renkler tercih edildi.?Mavi tonlarıyla kurumsal yapı ön plana çıkarılırken, baş harflerin miniskül olarak kullanılmasıyla mesafeli değil, dostça duran bir yapı amaçlandı.?Birbiriyle temas halindeki harfler ise dirsek teması ve dayanışmayı simgelemektedir”.

Ege İhracatçı Birlikleri için güven ve adalet hiç bir koşulda zedelenmemesi gereken en önemli değer olarak seçtiklerini vurgulayan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Türkiye'nin 2023 hedefine hizmet edebilmek için yaratıcılık her zaman desteklememiz gereken diğer bir değerimiz oldu. Dünyadaki değişimin hızına paralel olarak üyelerimizin değişen ihtiyaçlarına en iyi biçimde hizmet verebilmek için proaktif olmak, hantallaşmadan dinamik kalmak hedeflerimize ulaşmak için gerek şarttır dedik. Verimli çalışmak ve çalışmalarımız sonucunda Kaliteli hizmetler üretmek müşteri odaklı olmak kavramının temel koşullarıdır diye düşündük. EİB paydaşları için var olan bir kurum ise o halde her koşulda erişilebilir olmak zorundadır ilkesini benimsedik. Belirlediğimiz değerlerimizin ışığında "Ülke kalkınmasında oynayabileceğimiz rolün farkında olarak, inovatif ve proaktif yönetim anlayışı ile üyelerimiz ve bürokrasi arasında köprü kurup, katma değeri yüksek, kaliteli hizmetler sunmak" misyonu ile dönüşüm sürecimiz başladı. Aynı çalışmalar kapsamında; EİB'nin vaad ettiği duruşu ve kimliği temsil edebilecek olan yeni logosunu da oluşturduk. EİB'nin yeni logosunu tasarlarken; Ege İhracatçı Birlikleri'nin teknolojik altyapısını, bilgi ve deneyimini, genç ve dinamik kadrosunu; samimi, davetkar ve içten bir kimlikle sunabilmeyi, yaratılan yeni yüzü ve kimliği yansıtmak istedik” dedi. 

“KRİZLERE KARŞI ŞERBETLENDİK”
EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Ege İhracatçı Birlikleri Kurumsal Logo Tanıtım Toplantısı” sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’de ekonomik kriz beklemediklerini söyleyen Ünlütürk, “Zaten Türk işadamları krize karşı şerbetli. Türk sanayici ve ihracatçıları yaşadıkları krizler nedeniyle süreçlere dayanıklı hale geldi. Bugüne değin yaşadığımız krizlere karşı antrenmanlı olduk. Bu nedenle artık krizden korkmuyoruz. Zaten ne sıkıntı yaşasak hemen bir çözüm üretiyoruz. Artık finans sistemimiz sağlam. Bir daha altından kalkamayacağımız bir krizi yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.

“EURO DÜŞMESİN”
Ege Bölgesi ihracatçılarının yaptığı ihracatın yarısının Avrupa Birliği pazarına olduğunu hatırlatan EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, “Bizim için Euro’nun dolar ve TL karşısındaki durumu çok önemli. Euro/Dolar paritesine yapabileceğimiz bir şey yok ama Euro’nun TL karşısındaki durumu daha önemli. Eğer Euro, 2.80’lerin daha da altına inerse ve dolar Türk Lirası karşısında değerini korursa Türk ihracatçısı da bundan olumsuz etkilenir.”

“GÜN BİRLİK ZAMANI”
Türkiye’nin sınırlarında yaşanan savaşın ihracatı olumsuz etkilediği gibi, Türkiye’de günlük yaşamda huzuru tehdit eder konuma geldiğini ifade eden Ünlütürk, “Türkiye’de tüm etnik kimliklerin huzur ve barış ortamında yaşadığı bir mozaik var. Bu mozaiğin bozulmasına izin vermememiz gerekiyor. Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin birlikte hareket etmesi gereken bir süreçten geçiyoruz, birliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermemek için herkese görev düşüyor” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi. 

 Ege İhracatçı Birlikleri yeni logosu ile Ege İhracatçı Birlikleri yöneticileri poz verdi. 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg