Cavidan;

Kalbimin attığı her adım, gözü kör kaderimin kapısını tekmeler. Ondan mı korkacağım !

Osmanlı’nın en cabbar dönemlerinde; ‘bakire ruhu ve bir başına kaldığı bedeniyle Françe topraklarında istihbarat yapan Egeli bir kızın ölümsüz mücadelesi... Cavidan; içinden bir türlü çıkamadığı geçmişini aydınlatmak için uğraş verirken, Osmanlı’ya olan inanç ve bağlılığını yüceltmek adına yaşadığı ömrünü; ‘hak indinde hak etmeye çalışıyor!

Cavidan; içinde uyuyan ‘özlemleri ve aşkları’ uyandırırken, yalnız dünyasının derinliklerindeki ‘masumiyet dolu günlerini’ arıyor ! Yürüdüğü yolda karşısına çıkan her mendebur vakaayı ‘ince zekası, cesareti ve onurlu kalbiyle aşan ‘Cavidan’, yüreğinde yaşattığı ‘inancı’ ile bizleri uzun ve heyecanlı bir arbedenin içine sokuyor ! Yeni dünya düzeninin temelini teşkil eden 1500’lü yılların karanlığına girerken, ‘ruhumuzda köpüren sessiz duyguları’ da uyandıracağız !

Cavidan’ın uzun ve heyecan dolu yolculuğunda; bir aşkın hiç dinmeyen kanlı arbedeler ile tozu dumana katan karmaşaların içinden doğuşuna tanık olacaksınız.

Cavidan; 1967 yılında dünyaya gelen ‘Argün ALBAYRAK’ tarafından kaleme alındı. Grafik sanatçısı olan ALBAYRAK, 20 yılı aşkın süredir emek verdiği ‘reklamcılık’ serüveni içinde uluslararası bazı ajansların yaratıcı yönetmenliğini üstlendi ve bu alanda bir çok ödülün sahibi oldu. 90’lı yılların başında, bir grup arakadaşı ile birlikte Türkiye’nin ilk özel radyosunun kuruluşunda çalıştı ve bugünün özel radyo televizyon medyasının temelini oluşturan idealistler arasında yer aldı.

1992 yılında Genel Kurmay Başkanlığı’nca takdir belgesiyle ödüllendirilen ALBAYRAK, 99 Depreminde Düzce ve Adapazarı’nda yaptığı bireysel yardım ve çabaları nedeniyle ‘üstün hizmet belgesi’ ile teselli buldu. Taş ve Otantik Türk Sanatları konusunda kendisini yetiştiren ALBAYRAK, 2012 yılında gerçekleştirmeyi planladığı sergisine hazırlanmaktadır.

Kerasus Yayınları tarafından Şubat 2012 tarihinde kitap dünyamıza girecek olan ‘Cavidan’ Romanının yazara ait tüm geliri, ‘Baba Beni Okula Gönder Kampanyası’ ile ‘Düzce Cumayeri Mehmet METİN İlkokuluna’ bağışlanacaktır.

Saygılarımla,

Argün ALBAYRAK