Yeni sezon mahsullerini ekebilmek için yağışları bekleyen çiftçiler, yaz aylarında sıkça görülmesine alışık olunan yağmur duasına Kasım ayında başladı.
Ege Bölgesi"nde beklenen yağışların gelmemesi üzerine Aydın"ın Sultanhisar ilçesine bağlı Kabaca Köyü Muhtarı Metin Söylemez ve Kavaklı Köyü Muhtarı Rıfat Yıldırım birleşerek, Kabaca Köyü Camisi önünde Cuma Namazı çıkışı yemekli yağmur duası düzenledi. Sultanhisar Müftüsü İlyas Eser ve ilçede görev yapan cami imamlarının dua ve Kur"anı Kerim okuduğu etkinliğe, Sultanhisar Mal Müdürü Nahit İnel, AK Parti"li İl Genel Meclis Üyesi İlhan Karama, Kavaklı ve Kabaca köyü sakinleri katıldı. Cami önünde bekleenn yağmurların gelmesi için el açıp dua eden vatandaşlar, daha sonra hep birlikte yemek yedi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Kabaca Köyü Muhtarı Metin Söylemez, “Uzun zamandır yağmur yağmıyor. Mahsullerimiz tarlada kurudu. Kış aylarına girmek üzereyiz ama yağmur yok. Onun İçin Allah"a dua ederek yağmur vermesini diledik. Yağmur duası için düzenlediğimiz etkinliğin masrafları iki köyün sakinleri tarafından karşılandı” dedi.