Aralarında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Cengiz Tuğral, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Ankara Baro Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Edirne Baro Başkanı Ahmet Uludağ, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Tamer Solakoğlu, Kütahya Baro Başkanı Sabit Özdoğlar, Manisa Baro Başkanı
Fadıl Ünal, Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, Tekirdağ Baro Başkanı Ahmet Müsellem Görgün, Uşak Barı Başkanı Rıza Albay ve Yalova Baro Başkanı Cevdet Bekler'in aralarında bulunduğu 18 baro başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Kuşadası Batıhan Otel'de toplandı. 
Açılışta konuşan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, hukuk eksenli sorunların her geçen gün tırmanışa geçtiği bugünlerde, barolar ve avukatlara daha büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Germen, "Ülkemizde 83 kere değiştirildiği söylenen 1982 Anayasası'nın tümden değiştirilmesi gündemde. Siyasi partiler arasında görüşmeler başlamıştır. Buna hiçbir baro, hukukçu ve avukatın karşı çıkması mümkün değildir. Ancak, Anayasa'nın değiştirilmesiyle ilgili temel görevlilerden biri de anayasa hukukçuları kadar baro
başkanları, yani avukatlardır. Geçmişte baro başkanlarının iki kez hazırlattığı bir taslak vardır. Avukatların, anayasa çalışmalarında yargı bölümünde yer alması gerektiğine inanıyoruz" dedi. 
Toplantıda avukatlık ve ceza yasasındaki değişikliklerin ele alınacağına kaydeden Aydın Baro Başkanı Germen, hukuk güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik, özellikle özel yetkili cumhuriyet savcılık ve mahkemelerinin uygulamalarının her geçen gün hukuktan uzaklaştığını savunarak, "Hukuk adına yapıldığı söylenen hukuksuzluk ve haksızlıkları bu ülkenin insanları yaşamakta. Bunların bir an önce sonlandırılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.
Bu arada, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Cengiz Tuğral'ın oturum başkanlığını yaptığı Ege ve Marmara Baro Başkanları Toplantısı'nda Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen temel değişiklikler, ceza kanunlarında gereken değişiklikler, Anayasa'da savunmanın önemi ve yeri, Türkiye'deki hukuk uygulamalarında savunmanın önemi ve yeri konuları görüşülecek ve toplantının ardından ortak bir bildiri yayınlanacak.