Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu olarak birçok sektöre öğrenci yetiştirdiklerini belirten Ege Üniversitesi (E.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “Mezun öğrencilerimiz ilgili dallarda istihdam edilmektedir. İstihdam edildikleri alanlardan bir tanesi de Havacılık sektörüdür. Mezunlarımız Türk Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Yolları"nda iş bulmakta ve çalışmaktadırlar.

Bu düşünceden Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Savunma Bakanlığımız ve bölgemizde Havacılık sektöründe üretim yapan firmalar, TUSAŞ (TAİ), Eskişehir Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu gibi kurum, kuruluşlar da yapılan incelemeler konusunda havacılık ile ilgili iki program açılması planlanmıştır” dedi.

Türkiye"nin sayılı üniversiteler içinde yer aldığını belirten Rektör Yılmaz; “Ege Meslek Yüksekokulunda Gaziemir"de kurulacak Havacılık programları, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elman yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

GAZİEMİR BELEDİYESİ"NDEN DESTEK

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Havacılık Teknolojisi olarak iki program belirlenmiştir. Gaziemir Belediyesi ekip olarak çalışarak bize yardım ettiler ve bu çalışma sonucunda Ahmet Eroğlu adında bir hayırsever buldular. Eroğlu ailesi programın bir kısmının işlemesi için bize yardımda bulunacaklar bizde önümüzdeki Salı günü Senato toplantısında bu projenin açılması için oylama yapacağız ve haftaya da Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK)"na projemizi sunacağız. Bunun dışında Gaziemir Belediyesi bu programların yürütülebileceği bir binayı ve binanın yanında bir hangarı da inşa edilmek üzere Ege Üniversitesi"ne tahsis edecektir.

Bölgemizde Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği, adı altında bir dernek kurulmasına karar verilmiştir. Dernek, programı destekleme kararı alarak Dernek Tüzüğü"nde bu konuya yer vermiştir. Dernek Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı E.Ü. Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Semih Güneş"tir. Derneğin kurulmasında Gaziemir Belediyesi aktif rol almıştır. Sonuçta, yerel idareleri de önemsemek gerekir. Çünkü bir işi başarmak için yerel idarelere de gerek vardır” şeklinde konuştu.

Yerel Yönetim olarak üniversite programına desteklerinin devam edeceğini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise; “Böyle bir projeye dahil olmak benim idealimdi. Semih Güneş hocamıza teşekkür ederim. Gaziemir bu program ile daha çok gelişecek” dedi.
Bir dernek başkanı olarak burada bulunduğunu ifade eden E.Ü. Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Semih Güneş de hiçbir işin tek başına yürütülemeyeceğini belirterek birlikten güç doğacağını ifade etti.