Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinin bulunduğu Ege Denizi sahiller, sualtı sporlarının da yapıldığı bir merkez haline dönüştü. Dalış tutkunlarının buluşma merkezi haline gelen Ege sahilleri, sporcular tarafından cennet bir mekan olarak değerlendiriliyor.
Türkiye"nin çeşitli noktalarından gelen su altı sporcuları Didim, Kuşadası, Fethiye, Kalkan, Kemer, Marmaris, Dalyan ve Bodrum gibi Ege sularını tercih ederken; Söke"de ekiplerin durağı oluyor. İstanbul Bakırköy merkezli olan Mavi Nokta Sualtı Sporları Kulübü de eğitim ve tecrübe dalışları için Ege sularını tercih eden ekiplerden biri. Dalışlarının genellikle İstanbul Boğazında yapan Mavi Nokta Kulübü sporcuları hafta sonlarında ise düzenlenen iki günlük turlar ile Ege sularında dalış yapıyor.
Çeşitli noktalarda eğitim ve tecrübe dalışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden kulüp eğitmenlerinden İlkiz Okatan; “Hafta sonlarında düzenlenen geziler ile genellikle Ege sularını tercih ediyoruz. 26 kişilik ekibimiz ile Bodrum"da keyifli bir dalış gerçekleştirdik” diye konuştu.
Okatan; su altı sporları gönüllüsü ve meraklılarının kulüplerine “www.mavinokta.org.tr” adresinde ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.