Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla bu ilde yürütülecek olan yarışma etkinlikleri kamuoyuna tanıtıldı. Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve vakıf üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Belediyesi olarak ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Yürüttükleri başarılı çalışmalar sayesinde il merkezindeki ağaç varlığı artırılması ve ağaç sevgisinin aşılanması yönünde önemli başarılar elde ettiklerini belirten Ortekin, "Küresel ısınma ve kuraklıkla mücadele edebilmek için mümkün olan her yere ağaç dikmeliyiz. Ama sadece dikmek yetmiyor. Ağaçları korumak ve bakmakta en az dikmek kadar önemli. Onun için bir en önce ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak öğrencilerimizi ve gençlerimizi ve daha sonra toplumun tüm kesimlerine ağaç sevgisini aşılamalıyız. Bu anlamda Ege Orman Vakfı ile yaptığımız ortak çalışma ile öğrencileri bu konuda teşvik etmek istedik. Yarışmada anaokulu öğrencileri resim, ilköğretim okulu öğrencileri afi ş ve ortaöğretim okulu öğrencileri de kompozisyon dalında yarışacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek" dedi.
Her yıl İzmir'de düzenlenen yarışmaları bölgesel şekle dönüştürmek istediklerini açıklayan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da, bu çalışmalarına 2008 yılında Aydın ve Manisa illeri dahil ettiklerini duyurdu. Yarışmaya daha çok öğrencinin katılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gençol, şunları söyledi: "Milli Eğitim Müdürlükleri aracılıyla üç ildeki tüm okul idarelerine bilgi yazısı, broşür ve şartname gönderildi. Yarışmaya bu yıl İzmir'de bin 100, Manisa'da 800 ve Aydın'da da 750 okul katılacak. Her okulun kendi içerisinde oluşturacağı jüriler ayrı kategorilerdeki ilk üç eseri belirleyip, bize ulaştıracaklar. Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulacak jüriler her il için ayrı değerlendirme yapacaklar. Orman Haftası içerisinde başladığımız çalışmalarımızı Çevre Haftası içerisinde tamamlayıp, 6 Haziran 2008 tarihinde Aydın'da dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bu yarışmanın dışında Aydın'da ağaçlandırma konusunda eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu yıl içinde İzmir'in sekiz ilçesinde toplam 5 bin 300 hektarlık alana 860 bin adet fidan diktik. Aydın içinde bir çalışmamız var. Bu çalışmayı ekim ayı içerisinde sonuçlandırıp, burada da bir ağaç dikim projesini hayata geçirmek istiyoruz"