Tuzburgazı Köyü üreticilerinden Cengiz ve İsmail Özdemir'e ait 7 dekarlık arazide yetişen pamuklar hasat edildi. 
     2011 yılının ilk pamuk hasadı nedeniyle Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Yönetim Kurulu üyesi Şaban Akad ve Meclis Üyesi İbrahim Karadayı ile Tuzburgazı köyüne giderek üreticiler İsmail Özdemir ve Cengiz Özdemir'i kutladı. 
     Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, 2010 üretim yılında üretilen pamuk fiyatının 7,5 liraya kadar yükseldiğini belirterek, bu moralle tarlaya giren üreticinin pamuk ekimine yüklendiğini söyledi. 
     Mart-Nisan aylarında 7,5 liraya kadar yükselen pamuk fiyatının temmuz ayında 3,8 liraya gerilediğini ifade eden Kocabaş, ''Şu anda fiyatlarda az da olsa bir yükselme var ancak fiyatlar yüz güldürmüyor. İnşallah yeni sezonda fiyatlar yüz güldürür'' dedi. 
     Dünyadaki krizin kendilerini endişelendirdiğini dile getiren Kocabaş, rekoltenin Söke Ovası'nda bu yıl iyi olacağını, iyi fiyat beklediklerini bildirdi. 
     Kocabaş, bu sene pamuk hasadının 20-25 gün gecikeceğini söyleyerek, şöyle devam etti: 
     ''15-20 yıldır görülmeyen Nisan-Mayıs-Haziran aylarındaki yağışlar, hava sıcaklığının düşük olması hasadın gecikmesinde önemli rol oynadı. Hava sıcaklığının düşük seyretmesi hastalıklara da neden oldu. Kırmızı örümcek, lagus ve benzeri hastalıklar ile mücadele pamukta maliyeti yükseltti. Bunun yanında mazot fiyatlarındaki aşırı artış, gübre ve tohum fiyatlarındaki yüksek zamlar da maliyeti yükseltti. Pamuk fiyatlarında maliyet artışına rağmen pamuk fiyatları düştü. Üreticinin sürdürülebilir bir pamuk üretimi için 42 kuruş olarak açıklanan pamuk primi 50 kuruşa yükseltilmelidir. Üretici yoksa pamuk üretiminden kaçacak. Hayırlı bir hasat sezonu diliyorum.'' 
     
     -TARİŞ ÜRETİCİ İÇİN ÖNEMLİ- 
     
     Pamuk üreticisi için TARİŞ'in önemli olduğunu da ifade eden Kocabaş, ''TARİŞ dimdik ayakta olmalıdır. TARİŞ bu duruma yönetim hataları ve piyasa koşullarına ayak uyduramadığı için geldi. Üretici tüm ihtiyaçlarını buradan karşılıyordu. TARİŞ olmazsa üretici de olmaz'' diye konuştu. 
     Üretici Cengiz Özdemir, sezonun ilk pamuğunu TARİŞ'e teslim edeceğini belirtti.