Toplantıya Federasyonda yer alan Antalya, Aydın, Didim, Eskişehir, Gazipaşa, Isparta, Kuşadası, Uşak, Muğla, Söke, Kütahya ve Simav Genç İşadamları Derneklerinin yönetim kurulu başkanları ve bazı üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan SÖGİAD Başkanı Salih Deniz Günal; ülkede yaşanan siyasi kavga ortamının sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Günal ülkenin yüzünü ekonomiye çevirmesi gerektiğini dile getirdi. SÖGİAD Başkanı Salih Deniz Günal konuşmasında; “Elele vermeli, sorunları bu tür toplantılar vasıtasıyla gündeme getirmeli ve ülkemizi yaşanabilir hale getirmeliyiz” dedi. Salih Deniz Günal konuşmasında yerel sorunlara da değindi.
Konuşmasını Elazığ"da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilekleriyle başlayan EGAFED Başkanı Efkan Ceylan konuşmasında Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünya üzerinde Türkiye kadar gündemi her an değişen başka bir ülkenin olduğunu sanmadığını belirten EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Hemen her gün yeni bir sorunla, yeni bir tartışma konusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden asıl problemlerimizi tartışamıyoruz. Tartışamadığımız için de fikir üretemiyor ve çözüm ortaya koyamıyoruz” dedi.
Türkiye"deki karmaşık ortamda devreye girmesi gereken temel kurumların sivil toplum kuruluşları olması gerektiğini dile getiren Efkan Ceylan; “Türkiye artık günlük siyasi polemiklerden kurtulmalıdır. Türkiye artık enerjisini iç dinamiklerine yöneltmek zorundadır. Suni gündem maddeleriyle ancak günü kurtarabiliriz, geleceğimizi planlayamayız” diye konuştu.
Başarının, kalkınmanın ve dünyada, bölgemizde söz sahibi olabilmenin, geleceğe güvenle bakabilmenin olmazsa olmazının ekonomi olduğunu ifade eden EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Ekonomisini düze çıkarmış bir Türkiye, geriye kalan bütün sorunlarını rahatlıkla çözebilir. Bizler bu anlamda Türkiye"nin iktidar ve muhalefetini ekonomik politikaların üretiminde karar alma mekanizmalarında yer almaya, aynı hedef etrafında buluşmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. -iha