4 Eylül 2003"de geçirdiği trafik kazası sonrasında 8 Eylül 2003 günü vefat eden Vali Recep Yazıcıoğlu; Söke Asri Mezarlığı"nda bulunan mezarı başında dualarla anıldı. Abisinin ölüm yıl dönümü törenine katılan Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu başta olmak üzere anne Fatma Yazıcıoğlu anmada çok duygulandı.
Anma törenine Merhum vali Recep Yazıcıoğlu"nun kardeşi Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, annesi Fatma Yazıcıoğlu başta olmak üzere Aydın Valisi Mustafa Malay, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Denizli Valisi iken son döneminin çalışma arkadaşları olan vali yardımcıları Kemal Yurtnaç, Orhan Öztürk ve İsmail Demirhan, merhum Vali"nin kızı Necla Yavi, oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kız kardeşleri Dr. Selma Özcan, Leyla İleri, AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, sitasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Anma töreninde yapılan duaların ardından ailesi adına teşekkür konuşması yapan Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı. Gerek ülke içinde gerekse yurt dışında nereye gitse herkesin merhum abisinden söz etmesine gurur duyduğunu söyleyen Bakan Sait Yazıcıoğlu; “Yaşadığı süre içerisinde hep iyi şeyler yapmaya kendini adamıştı, iyi bir iz bıraktı,ardından hep güzel sözlerle anılması bizleri mutlu ediyor. Bu günde ölümünün 5.yılında dostlarının burada toplanıp bizlerle olmasına ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Önce eşinin ardından oğlunun mezar taşına sarılıp duygularını döken anne Fatma Yazıcıoğlu"nu torunu Necla Yavive kızı Selma Özcan teskin etti.
Merhum Recep Yazıcıoğlu için düzenlenen anma törenine katılan Denizli Belediye Başkan Nihat Zeybekçi, ölümünün 5"inci yılında Vali Yazıcıoğlu"nu çok özlediklerini belirterek, “Rahmetli ile Denizli de sivil toplum örgütünde yönetici olarak yer almam nedeniyle zaman zaman çalışmamız olmuştu. Onun valiliğinde belediye başkanı olarak hizmet etme fırsatım olmamıştı, olmasını da çok isterdim” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.