Kuşadası Belediyesinin Vefa etkinlikleri kapsamında eski kaymakam Özer Türk ‘ü anma programı saygı duruşu ile başladı. Dr. Ali Alkış, o dönemin Belediye Başkanı olan babası Şaban Alkış ile olan anıları anlatarak çok dürüst ve hizmet aşkıyla dolu olan Kaymakamın yaşam öyküsünü izleyicilere aktardı. 1928’de doğan 1986’da vefat eden Kuşadası’nın unutulmaz Kaymakamı için Özer Türk stadına adının verilmesini vurguladı.
Mustafa Oğuzkaan, abi diye seslendiği Özer Türk’ün gelen yabancı konuklar için uyguladığı uzun ve kısa yağlama ve yıkama turlarını anlattı. Bir Alman gazeteciyi jeep ile Kuşadasın’dan Didim’e kadar uzun tur ile gezdirdiğini, daha sonra Alman dergisinde yedi sayfalık Türkiye yazısında 5 sayfayı Kuşadası’na ayırdığını söyleyerek Özer Türk’ün para ile bastırılamayacak değerde reklam olayını kullandığını vurguladı. Muğla’dan gelen gazeteci Ünal Türkeş, Muğla Valisi olduğu dönemde Özer Türk’ün inanılmaz işler ile turizmi o bölgede canlandırdığını anlattı. İzmir’den gelen gazeteci Muzaffer Cellek, Fransa’nın onur ünvanı ve İspanya’nın Turizm Şövalye ünvanı verdiği Özer Türk’ün Ege bölgesinde turizm için yaptığı yenilikleri gazeteci olarak takip ettiği yılları anlattı.
Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar ise Özer Türk’ün sadace Kuşadası’na değil, Burhaniye’de AR-TUR yapı kooparatifini kurmaktan , Sason’a su getirmesinden Varto’ya yaptığı hizmetlerden ve Muğla Valiliğine kadar her yerde izi olduğunu vurguladı.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ise Türkiye’nin çok önemli ve değerli bir bürokrat olarak her konuda çaba ve gayretlerini takdir ettiği Özer Türk’ün Kuşadası’nı turizmin yıldızı yaptığını anlattı. Ev pansiyonculuğunun 60’lı yıllarda O’ nunla başladığını ve Kuşadası’nda aileleri evlerini gelen yabancı turistlere kiralama konusunda çok güzel ikna ettiğini söyleyerek Kuşadası’ndan Muğla’ya gidişindeki kırgınlık ve kendisini 58 yaşında kaybetmenin hüznünü hep içinde taşıdığını duygulu sözlerle belirtti. Kaymakam Özer Türk’ün anıları gözyaşları ve kimi zaman neşeli anlar yaşatarak, izleyiciler tarafından yoğun bir ilgi ile dinlendi. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, toplantı sonunda Özer Türk ailesine anma gününü birlikte yaşamanın anısına, plaket ve çiçek verdi. Özer Türk’ün ailesi ve dostları birlikte fotoğraf çektirerek Türkiye’nin Turizm Şövalyesi Özer Türk için anı defterini imzaladı.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png14.20120624175154.jpg

 

12.20120624175205.jpg