Turizm sezonunun tamamlanmasıyla Kuşadası"ndaki turistik tesisler, kış sezonu hazırlıklarına başlarken kongre ve toplantı turizmine ağırlık vermeye başladı.
Kongre, sempozyum, toplantı ve seminerler için Kuşadası"ndaki turistik tesisleri tercih eden şirket ve kuruluşların en büyük isteği ise etkinliklerinin açılış töreni ile kapanış kokteyllerini Efes Antik Kenti"nde gerçekleştirmek.Dünyanın en önemli kültür miraslarından biri olan Efes Antik Kenti içerisindeki Celcius Kütüphanesi önündeki alanında yapılan kongre etkinlikleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan izin almak gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da antik eserlere zarar vermemesi amacıyla ses düzeni kullanmamak şartıyla Efes Antik Kenti"nin kongre turizminde kullanılması izin veriyor.
Beş yıldızlı Kuşadası Korumar Oteli Genel Müdürü Tacettin Özden, Kuşadası"nın başarılı bir turizm sezonunu geride bırakmak üzere olduğunu belirterek, kış sezonundan da ümitli olduklarını söyledi. Kuşadası"na özellikle kongre ve toplantı turizmine yönelik yoğun bir talep olduğunu kaydeden Tacettin Özden, “ Kuruluşlar iklimi ve doğası nedeniyle diğer turizm şehirlerine oranla Kuşadası"nı tercih ediyor. Son dönemde toplantıların özellikle kokteyl ve galalarının Efes Antik Kenti"nde yapılması da bu tür etkinliklere ayrı bir renk katıyor” dedi.