Nevzat Biçer Toplantı Salonu'nda gerçekleşen genel kurula Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü ve Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, MHP Aydım İl Başkanı Fevzi Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek kuruluşları, muhtarlar, kent konseyi delegeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Genel kurulda Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan’ın divan başkanlığında Ümit Aydın ve Hasiyet Eldere divan üyeliğine getirildi.

Aydın Kent Konseyi'nin kurulduğu günden itibaren Konsey Başkanlığı görevini yürüten Rektör Birincioğlu'nun tekrar aday olmadığı genel kurulda, başkanlık için ASTO Başkanı Veli Tiryaki ile Aydın Tabip Odası eski Başkanı Tuncay Erdemir yarıştı. 

“FAYDALI OLMAYA GAYRET ETTİK”
Aydın Kent Konseyine iki dönem başkanlık yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “6360 Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte oluşan Efeler ve Aydın Büyükşehir Belediyesi mevcut yapılanmalarına göre yeni konseyler oluşturacak. Biz de bundan önceki konseyin iki dönem başkanlığını yürüttük. ADÜ Rektörü olarak bu iki dönemde kent konseyimize bütün arkadaşlarımızla birlikte faydalı olmaya gayret ettik. Ben önümüzdeki dönem hem yeni yapılanmaların gelişmesine olanak tanımak hem de farklı çalışmalarda bulunmak amacıyla görev almayacağım. Yeni oluşacak gruplara çalışmalarında başarılar diliyorum. İhtiyaç duyulan her türlü hususta ben ve üniversitem bu çalışmaların içinde olacak” dedi.

ÖZAKCAN’LA TİRKAYİ ARASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI
Efeler Kent Konseyi Çalışma Yönergesi oy birliğiyle kabul edildikten sonra, yönerge hakkında bilgiler verilerek sorular cevaplandırıldı. Ardından adaylara da söz hakkı tanındı. Veli Tiryaki, kentin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Efeler Kent Konseyi’nde görev alması gerektiğini vurguladı. Aydınspor 1923 Yönetim Kurulu Üyesi Altan Güney’in bir siyasi partiyi arayarak, genel kurula neden katıldıklarını sorduğunu iddia eden Tiryaki, Güney’in Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan tarafından görevlendirilip görevlendirilmediğini sordu. 

Tiryaki’nin konuşmasını sürdürdüğü sırada, ayağa kalkan Başkan Özakcan, kimseyi görevlendirmediğini ifade ederek, Tiryaki’nin sözlerini geri alması istedi ve dışarıya çıktı. Demokrasinin önemine vurgu yapan Başkan Özakcan, “Aydın dünyanın en güzel coğrafyalarından biri ve bu şehre hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Nitekim ortak değerimiz Aydın'ın geleceğini planlamak, Aydın’ı geleceğe taşımak, Aydın’da yaşam kalitesini yükseltmek, Aydın’ı daha yaşanabilir gerçek çağdaş bir kent haline getirmek kentlilik bilincini geliştirmek olmalıdır. Aydın’ın sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerine birlikte sahip çıkacağız ve Aydın’ı birlikte geliştireceğiz. Efeler Kent Konseyi Kurucu Başkanı olarak Efeler Kent Konseyi ve Genel Kurulumuza ve yeni görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

TİRYAKİ, SALONU TERK ETTİ
Daha sonra, yürütme kurulu asil ve yedek üyelerinin hangi yöntemle belirleneceği de tartışmalara neden oldu. Çarşaf liste ile üyelerin belirlenmesini isteyen Tiryaki, isteği oylama neticesinde kabul edilmeyince demokrasinin uygulanmadığını belirterek, salonu terk etti. Tiryaki’nin salonu terk etmesiyle tek listeyle yürütme kurulu üyeleri seçildi.

Konuşmasını tamamlayarak yerine geçen Tiryaki, daha sonra özür diledi. Kısa süreli gerginliğin ardından, Kent Konseyi Başkanlığı seçimine geçildi. Açık oylama neticesinde 141 delegeden 97’sinin oyunu alan Doktor Erdemir, Efeler Kent Konseyi’nin ilk başkanı seçildi. Rakibi Tiryaki ise 47 oy alabildi.

Tuncay Erdemir Başkanlığında oluşan Yürütme Kurulu Asil Üyeliğine, Barış Poyrazoğlu, Mehmet Özçakır, Mutlu Bilgin, İbrahim Pehlivan, Altan Güney, Kenan Turan, Adnan Bilek, Eyüp Curun, Şaban Özdemir, Fatma Tato, Meral Tarhan, Ümit Kutbay seçilirken, Yedek Üyeliklere ise Veli Alkan, Teoman Oğuzlu, Mükerrrem Kürüm, Uğur Önal, Selma Böceklioğlu Dündar, Gönül Yıldırım, Salih Eğerci, Cengiz Süne, Haluk Uysal, Burak Yılmaz, Hasiyet Eldere, Gülsevil Ergünoğlu seçildi.

2-091.jpg