Kent Konseyi; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek için kurulmuş en önemli organizasyondur. Herhangi bir kentte yaşayan insanların sorunlarını ve çözüm yollarını o kenti yönetenlere aktarırlar, çeşitli meclisleri ve çalışma grupları ile önemli işlere imza atabilirler. İşte Kadın Meclisi, Engelli Meclisi gibi Gençlik Meclisi en aktif meclislerin başında gelir. Gençlik Meclisi dinamik yapısı ile sorunları tespit etmede ve çözüm yolu geliştirmede en başarılı organizasyondur.

2014 yılında Büyükşehir olan ilimizde o yıl Efeler Kent Konseyi kurulmuştu. Artık Aydın Kent Konseyi’nin yerini Efeler Kent Konseyi almışı. Efeler Kent Konseyi’nin 2014 yılındaki seçiminden sonra O dönem Kurucu Kent Konseyi Başkanı seçilen Dr. Tuncay Erdemir öncülüğünde Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi, Kıdemli Hemşehriler meclisi gibi meclisler ve bunların altında ise çalışma grupları oluşturulmuştu.

2014 yılında oluşan Gençlik Meclisi Kurucu Başkanı Sedat Gürbüz olmuş, değişik sivil toplum kuruluşlarından on iki kişilik yönetim kurulu oluşmuştu. Bu meclis büyük ümitlerle gelse de sadece “Gençliğe Hitabe Etkinliği” dışında bir varlık gösterememiş, kendisinden beklenilen çalışmaları yapmaktan uzak kalmıştı. O dönem Gençlik Meclisi yönetiminden birisine durumun ne olduğunu sorduğumda, meclis içinde bir koordinasyon oluşturulamadığını, bunun da sebebinin o dönemin başkanı olduğunu söylemişti. Kısaca Sedat Gürbüz Efeler Gençlik Meclisi’nin kurucu başkanı olmasına rağmen ve kendinden çok şey beklenirken başarısız olmuştu.   

2019 yerel seçimlerinden sonra yeniden oluşan Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu oldu. Bu seçimden sonra oluşan ekip Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Engelliler Meclisi, Çocuk Meclisi ile Çevre ve Sağlık Meclisi oluşturuldu. Bu meclislerin altında ise çok sayıda çalışma grupları yapılandırıldı.

Bu dönem Gençlik Meclisi Başkanı olan Artuğ Akosman kendinden önceki başarısız döneminin aksine gençliğe yakışır bir dinamiklik ile kendisi ve yönetim kurulu ile başarılı çalışmalarına her gün bir yenisini eklemesini bildiler. Göreve geldiklerinden kısa bir süre sonra gündeme oturan virüs tehlikesi bile onları başarılı çalışmalara imza atmaktan geri bırakamadı.

Artuğ Akosman ve Yönetim Kurulu;

Kent Konseyi bünyesinde açılan “Jeotermal ile Mücadele konusunda imza kampanyasına katılım ve destek sağladı. Kent Konseyi tarafından 10 Kasım için düzenlenen “Çocuk Gözüyle Atatürk ve Cumhuriyet” temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışmasına katkıda bulundular. Resim sergisinin düzenlenmesine ve ödüllerin sahiplerine dağıtımına katkı sağladılar. Kent Konseyi’nin açmış olduğu ve 16 hafta sürecek olan “Kadın İnsan Hakları Eğitimi (KİHEP)”  çalışmalarına katılım gösterip destek sağladılar. Pandemi döneminde başlayan kronik rahatsızlığı olan ve 65 yaş üstü evden çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımızın, erzak alışverişlerini evlerine ulaştırarak yardımcı oldular. Devam etmekte olan pandemi sürecinde Aydın Tabip Odası ile iletişime geçtiler. Tabip Odası’nın kendilerine göndermiş olduğu siperlik maskesi örneğine uyarak, Kent Konseyi ve tüm meclislerin desteği ile birlikte maske yapımına başladılar ve siperlik üretimine katkı sundular. Bu süreçte çoğunluğu sağlık çalışanlarımıza ulaştırılmak üzere Aydın Tabip Odası’na ve pandemi sürecinde özveri ile çalışan Efeler Belediyesi personeline teslim edilen toplam 7000 adet maske üretimine katkı koydular.

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminden sonra da Gençlik Meclisi olarak düşündükleri birçok projeyi masalarında bekletiyorlar. Beklenmedik bir şekilde tüm Dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüsü çalışmalarını askıya almalarına neden olmuş olsa da çalışmalarına şimdilik sosyal medya üzerinden devam edip, farkındalık yaratmaya çalışıyorlar. Ayrıca bu pandemi döneminde kendilerinden istekte bulunan yaşlı vatandaşlarımıza da yardımı elden bırakmıyorlar.

Görünen o ki korona virüs salgınını atlattıktan sonra Efeler Kent Konseyi, diğer bütün meclisler ve Gençlik Meclisi olarak çalışmalarına hız vererek yeni projelere imza atacaklardır. Gençlik Meclisi başta olmak üzere tüm meclislere ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na başarılar dileriz.

“Gençliğe üç öğüdüm var: Çalışın çalışın çalışın.” (Otta Von Bismark)