murat-uckac.jpgEfeler Belediyesi Temmuz ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığında Efeler Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. CHP'li meclis üyesi Tuncay Olgun ile MHP'li meclis üyesi Savaş Akçöltekin'in katılmadığı meclis toplantısında toplam 16 madde görüşülerek  bir sonraki toplantıya kadar gerekli incelemelerin yapılması için gerekli komisyonlara havale edildi.

MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KURULUNA ÜYE SEÇİLDİ

Toplantının 6. maddesinde yer alan Millli EĞitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri ve Eğitim Kurulları Yönergesi'nin 17. maddesi ola Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu'nun Oluşumu ve Görevleri (J) bendi gereğince, 1., 2., 3. ve 4.'üncü Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu'na CHP'den Hulusi Şahinci ve Sıdıka Fahliyaoğulları, AK Parti'den Salih Kozalı ve MHP'den ise Nedim Ünal oy birliği ile seçildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ARAÇ DEVREDİLDİ

Toplantının 12 ve 13. maddelerinde yer alan Devir Tesfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı ile Efeler Belediyesi'ne devredilen 09 DZ 756 plakalı kanal açma aracı ile 09 EY 179 plakalı tıbbi atık taşıma araçları görev alanları itibari ile ASKİ Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

EFELER BELEDİYESİ WEB SİTESİ HAFTA İÇİNDE AÇILACAK

Meclis toplantısının sonunda ise MHP'li meclis üyeleri Afşin Burak Öztürk, Nedim Ünal ve Nedim Güraydın'ın imzalarını taşıyan gündem dışı önerge meclis başkanı Özakcan'a sunuldu.

Efeler Belediyesi'nin vatandaşa kolaylık sağlaması açısından acilen bir web sitesine ihtiyaç duyulması ve bu sitenin de en kısa sürede açılması gerektiğinin yer aldığı gündem dışı madde sonrası başkan Özakcan meclis üyelerine açıklama yaparak, "3 aydan bu yana belediyemizi sıfırdan yarattık. Yeni kurulan bir belediye olmamız hasabiyle elbette bir çok eksiğimiz var. Fakat personelimizin gayretli çalışmaları ile bu eksiklikleri kısa sürede gideriyoruz. Web sitemiz ise bu konuda bize yardımcı olan uzman arkadaşımızın ifadelerine göre bu hafta sonu Cuma gününe kadar vatandaşımızın hizmetinde olacak. Vatandaşımıza en hızlı ve en kolay hizmet etmek için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

img_5567.jpg