Kamu hizmeti yapan muhtarlara somurtmak yasaklanarak, vatandaşlara karşı daha fazla güler yüzlü olmaları istendi.

Efeler Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından Efeler Belediyesi Umurlu Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Mahir Yıldırım Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ilçe genelindeki 83 mahalle muhtarı ve azaları için ‘Etkin İletişim Teknikleri ve İletişimde Gülümsemenin Gücü’ başlıklı kişisel gelişim ve motivasyon eğitimi verildi.

Ünlü Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen tarafından verilen seminere Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Başkan Yardımcıları Belgin Alpdoğan, Ali Seydi Koca, O. Derya Tıkır ve daire müdürleri de katıldı. İki saat süren seminerde muhtarlara gülümsemenin insan üzerindeki etkisi anlatılarak, vatandaşlara karşı güler yüzlü olmaları istendi.Seminerinde iletişimde beden dili ve gülümsemenin öneminden bahseden Psikolog Kutay Ürkmen, “Bir çocuk günde 300-400 kez gülümsüyorsa, bu sayı yetişkinlerde 15-20 arası bir ortalamaya iniyor. İnsanlar yaş aldıkça hayat, güvenmemeyi, her şeye şüphe ile bakmayı ve kaygıyı öğretiyor. Bizler yetişkinler olarak zaman zaman eğitimler alıyoruz.

Ancak çocuklar gibi asla hayal edemiyoruz. Güne nasıl başlarsak öyle gider. Güne pozitif başlarsak tüm güne bu yansıyacaktır. Sabah kalktığımızda ilk olarak sevdiğiniz ve sizi yormayacak bir müzik açarak işinize bu müzik eşliğinde hazırlanın. Aynanın karşısında iken bir de yüzünüze bir gülümseme kondurun. Her şeyin bir anda iyiye doğru nasıl değiştiğini göreceksiniz” dedi.

Seminer sonunda Psikolog ve Eğitimci Ürkmen’e teşekkür eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Kutay bey, kuruluşumuzdan bugüne kadar personelimize verdiğimiz birçok eğitimde bizlerle birlikte olarak bize çok şey öğretti. Bugün de çok özel bir gün yaşadık. Ünlü bir düşünürün söylediği “Başarının sırrı gülümsemek ve sakinliktir” sözü ile “Gülümsemek en büyük sadakadır” Hadis-i şerifi gülümsemenin insan yaşamındaki yerini en güzel bir şekilde özetlemektedir. Muhtarlarımız vatandaşlarımıza karşı her zaman vatandaşlarımıza karşı ilgili ve güler yüzlüler. Aldıkları eğitimden sonra da bu duruma daha da hassasiyet göstereceklerinden hiç şüphemiz yok" diye konuşarak, Ürkmen’e teşekkür plaketi takdim etti.

23698531_10155962840387320_1614974339_o.jpg23698428_10155962840402320_908994838_o.jpg