Efeler Belediyesi 2019 Ekiminden bu yana ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ders desteği, son sınıf ve mezunlara da sınavlara yönelik kurs ve hazırlık desteği veriyor.

Bu faaliyetleri akıllara takılacak soruları yok ederek doğru aktarabilmek mesela programdan faydalanmak isteyen öğrencilerin şifreleri nasıl ve nereden temin edebileceğiyle ilgili yetkilileri aradığımızda dolaylı yönden adı geçen bilgilerin bize yani Aydınpost’a verilemeyeceğini öğrendik.

Bu noktada izin verirseniz bir parantez açmak isterim. Bu köşenin okuru herkes bilir ki, biz kalemimizi dün de bu gün de Aydın’a çivi çakma ümidi beslediklerimiz için ve hakkıyla o görevi yerine getirenlere kullandık.

Kim olursa olsun siyasi kimliğine bakmaksızın Aydın için hizmet üreteni, vatandaşın sorunlarını çözenleri takdir ettik, istismar edeni de partisine ve kimliğine bakmaksızın eleştirmeyi görev edindik.

Gerek halkın gerek devletin iradesiyle ele geçirdiği gücün zehirlediği yetkililerin ellerindeki çekiçle kendi çıkar hesabına zararlı gördüğü çivileri çakmaya kalkışanların da karşısında durduk.

Ölçümüz bu olunca kimseye karşı ne önyargılı davrandık ne de peşin hükümlü olduk, daima hakkı ve doğruyu yüceltmeyi görev bildik.

Ayrıca Efeler Belediyesi tarafından yürürlüğe konan bu projenin kritiğini yapmak varken…

Milli Eğitim Bakanlığının aynı konuları içeren EBA projesi yürürlükteyken…

Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş’ın yaptığı gibi ihtiyaç duyulan yerlere internet temin etmek varken…

Niye bu proje, ne gerek var denebilir,ardından,önünden yorumlar yapılabilir ve her birinde gerçeklik payı olan bu konular üzerinden olay  eleştirilebilirdi.

Biz o yola sapmadan, konan ambargoya aldırmadan bardağın dolu tarafı yani çocuklarımızın yararını göz önüne alarak bu yazıyı yazmayı görev bildik.

***

Bu zorunlu girizgâhtan sonra asıl konuya gelecek olursak… 

Efeler Belediyesi tarafından başlatılan ilk, orta ve lise öğrencilerine eğitim desteği, son sınıf ve mezunlara da sınavlara hazırlık yardımı ilk 2019 Ekiminde Efesem Akademi ile başladı.

Akademinin kurulmasından amaç öğrencilere okul dışından eğitim desteği sağlamak.

Hedef kitle ise ilkokul 5.sınıftan başlayan lise son sınıfa kadar öğrenciler ve üniversiteye hazırlanan mezunlar…

Bu konuda Efeler Belediye başkanı Fatih Atay, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da hazır bulunduğu bir törenle hedef kitle 52 bin öğrenciye yönelik yeni bir proje başlattı.

Adı Dijital Eğitim Platformu Efeders TV…

Öğrenciler proje kapsamında hazırlanan ders programlarından internet ve bilgisayar aracılığıyla ücretsiz yararlanabilecek.

Konuyla ilgili şifreler 5 Ekim Pazartesiden itibaren temin edilebileceği söylendi.

Nerelerden?

İnternet erişimi ve bilgisayarı olmayan öğrenciler için Efeler Belediyesi her mahalleye öğretmenler gözetiminde Dijital Eğitim Merkezleri kuracak…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği müfredata uyumlu şekilde hazırlanan Dijital Eğitim Platformu videolu ders anlatımları, online deneme sınavları ve online kitaplar ile öğrenciye destek olacak.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay bu proje ile eğitimde fırsat eşitliğini Aydınlı öğrencilerin yakalayacağı inancında…

Diğer taraftan Efeler Belediyesinin yürüttüğü bu projenin yasallığı yani MEB’nın izninin gerekip gerekmediği bazı kesimlerce tartışılan bir konuydu.

İleri sürülen gerekçe de Anayasa’nın “Eğitim ve öğretim Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre devletin gözetim ve denetimi altında yapılır,” ifadelerini içeren 24.maddesi…

Yaptığımız araştırma sonucunda ulaştığımız bilgilere göre Efeler Belediyesi Efesem Akademi ile ilgili yasal izin konusunda geçen yıl MEB’e müracaatla yasal prosedürü tamamlamış.

Yeni yürürlüğe giren Dijital Eğitim Platformu ile ilgili ise müfettişler gerekli inceleme sonucunda müfredata uygunlukta sakınca görmemişler.

Hayırlı olsun…