Trkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grup takımlarından Aydınspor"da geçtiğimiz hafta başlayan iç ve dış transfer çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yeni sezon hazırlarına yarın başlayacak olan Siyah-Beyazlılarda geçtiğimiz hafta gerçekleşen transferlerin ardından; bu gün yeni sezon kadrosuna 8 oyuncu daha eklendi. Alt yapısından 3 futbolcuyu amatör yapan Aydınspor, geçen sezon kiralık olarak formasını giyen 5 futbolcuya da iç transferde imza attırdı. Aydınspor Hüseyin Aksu Tesisleri"nde gerçekleşen imza törenine AYdınspor Başkanı Cemal Özdemir, 2. Başkan Naci Yeşilyurt, Basın Sözcüsü Osman Yılmaz, yöneticiler ve profesyonel yapılan futbolcuların yakınları katıldı.
İmza töreninde konuşan Aydınspor Başkanı Osman Yılmaz, transfer çalışmalarının çok hızlı olarak devam ettiğini söyledi. Gerçekleşen transferler haricinde 2 futbolcuyla daha anlaşma sağladıkları açıklayan Özdemir, bu sporcuların bonservis sorunlarını çözmek için çaba harcadıklarını ifade etti. Ayrıca 4 oyuncuyla daha görüşmelerin sürdüğünü belirten Özdemir, “Kısa sürede çok iyi transferler yaptık. Bu konuda çeşitli çevrelerden olumlu tepkiler aldık. Geniş ve güzel bir kadro oluşturuyoruz. Kamuoyunun bize güvenmesini istiyoruz. Takıma ve yönetime maddi manevi desteğin sağlanması için girişimlerimiz devam ediyor. Bunun için iş dünyası ve esnaflarımızla bir araya geleceğiz. Kulübe gelir kaynakları oluşturmak için de girişimlerimiz sürüyor. Son bir haftadır devam eden girişimlerimizle kulübe ait hakı sahaların işleten firma ile anlaşma sağladık. Bundan sonra ya kendimiz işleteceğiz yada belli bir süre birisine kiralayacağız. Bu sahalardan bütçeye önemli bir miktarda gelir bekliyoruz. Yeni sezon hazırlıklarımızın birinci bölümü yarın başlayacak. İkinci kamp dönemini nerede yapacağımız konusunda yönetim olarak görüşüyoruz. Dört alternatiften birisini tercih edeceğiz” dedi.
ADNAN MENDERES İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR
Yeni sezonda iç saha maçlarını Adnan Menderes Stadyumu"nda oynamak için girişimlerinin devam ettiğine değinen Başkan Cemal Özdemir, fiyat konusundaki pürüzü aşmak için Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini duyurdu. Fiyatın indirilmemesi haline sponsor vasıtasıyla bu sorunu çözmeye çalışacaklarını beyan eden Özdemir, “Gençlik Spor İl Müdürlüğü maç başına bize 4 bin YTL fiyat verdi. Eğer yıllık olarak anlaşır ve teminat gösterebilirsek bu rakam maç başına 2 bin 500 YTL"ye düşüyor. Ama Aydınspor"un bunu karşılamaya gücü yok. Fiyatta indirim olmazsa, reklam firmalarının sponsorluğunda bu sorunu aşmaya çalışacağız. Bizim ilk hedefimiz maçlarımızı Adnan Menderes Stadyumu"nda oynamak. Ama bu olmazsa Mukan Perinçek Stadyumu bizim kendi sahamız. Adnan Menderes olmazsa sahamızı hemen bakıma alıp, maçlarımızı kendi sahamızla oynayacağız” diye konuştu.
NAZİLLİ BELEDİYESPOR İLE KARDEŞİZ
Bazı yazılı yayın organlarında prensip anlaşması sağladıkları Uğur"un daha sonra Nazilli Belediyespor"a imza atmış olmasının farklı yorumlandığına işaret eden Özdemir, yazılanların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Aynı ilin takımı olan Aydınspor ile Nazilli Belediyespor arasında her hangi bir sorun yaşanmasının söz konusu olmadığını ileri süren Özdemir, şöyle konuştu: “Nazilli Belediyespor bizim kardeş takımımız. Bu iki takımın sürekli olarak birbirlerine destek olması gerekiyor. Uğur"un transferi ile ilgili olarak iki kulüp arasında her hangi bir sorun yaşanmadı. Yazılanlar gerçeği yansıtmıyor. Yaşananlardan Nazilli Belediyespor sorumlu değil. Bu oyuncunun kendi hatası. Önce bizimle anlaştı, daha sonra bizden habersiz olarak gidip Nazilli"ye imza atmış. Bunun dışında yaşanan bir şey yok”
Yapılan konuşmaların ardından törende; Aydınspor alt yapısından Şahin Erol, Eray Aydın ve Uğur Kapiş ile geçen sezon kadroda kiralık olarak yer alan Mirsad Uykan, Ömer Faruk Güler, Onur Dinç, Barış Kazan ve Burak Gökçeoğlu isimli futbolcular kendilerini Siyah-Beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.