Bu konuda girişimler yaklaşık 3 yıl önce Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (EESOB) tarafından başlatıldı.

2006 yılında ciğerin tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuran EESOB, patentin verilmesi için gün sayıyor.


EESOB Başkanı Emin İnağ, Edirne'nin tava ciğerini tanıtımı için gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Bu kapsamda Türk Patent Enstitüsü'ne yaptıkları başvurunun sonuçlanmasına az bir sürenin kaldığını dile getiren İnağ, 'Tava ciğerinin tanıtılması uzun zamandan bu yana tanıtım çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli fuarlara katılarak tanıtım yaptık." dedi.


Tava ciğerinin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağladığına işaret eden İnağ, bu marka değerin daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.


Patent için yaptıkları başvurunun sonuçlanmasının ardından ciğerin daha sağlıklı ve kaliteli üretilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını vurgulayan İnağ, 'Patent alındıktan sonra kendilerine verilen yetkililere göre hareket edeceğiz. Tam yetkili olmaları durumunda Edirne dışındaki illerde yapılacak tava ciğerini belirlediklerini standartlara uygun olup olmadığını kontrol edeceğiz. Eğer bütün şartlar uyuyorsa o işletmenin camına etiket yapıştıracağız. Bu iş yerinde Edirne ciğeri tam olarak yapılmaktadır diye." diye konuştu.


Bu marka değerin korunması ve yaşatılması gerektiğini anlatan EESOB Başkanı, "Bu kapsamda Edirne esnafını da denetleyeceğiz. Ancak Edirneli esnafın hijyen konusunda hata yapacaklarını sanmıyorum. Temizlik hususunda geçen yıl esnafa yönelik kurslar vermiştik." açıklamasını yaptı./yeni şafak