AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, tartışmalara yol açan Gençleri Koruma Yasa Taslağı'nı gündemden geri çektiğini açıkladı.
Sözen yazılı bir açıklama yaparak, tartışmalara yol açan çalışmasını geri çektiğini duyurdu. Birkaç gün önce kamuoyu ile paylaştığı Gençleri Koruma Yasa Teklifi Taslağı'nın kendisi tarafından oluşturulan bireysel bir çalışma metni olduğunu belirten Sözen, 46 maddeden oluşan ve 'sosyal devletin gençler üzerindeki ödevlerine' dair teklif taslağını kamuoyu önünde tartışmaya açarak, son şeklini vermeyi hedeflediğini kaydetti.

Sözen, "Son 3 gündür basına yansıyan şekliyle 46 maddelik bu yasa teklifine ilişkin oluşan yanlış algılamaların daha fazla devam etmemesi için 'Gençleri Koruma Yasası' teklifi taslağını, partimin yetkili organlarına ve parlamentonun gündemine getirmemeye, dolayısıyla süresiz olarak gündemden çekmeye karar vermiş bulunuyorum. Teklif hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerini gerek yazılı ve görsel gerek sözlü bizlerle paylaşan herkese ayırmış oldukları vakitleri için teşekkür ediyorum" dedi.