Giresun'da alkol bağımlısı olduğu iddia edilen babası Ercan Y.'nin sürekli ağladığı gerekçesi ile darp edip duvara fırlattığı Edanur bebek, tedavi edilmek üzere acil olarak Samsun Medicana Hastanesi'ne getirilmişti. Samsun'da geçirdiği 4 ameliyatın ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahi Kliniği'de de bir ameliyat geçiren Edanur bebek, sağlığına tamamen kavuştu. Medicana Samsun Hastanesi'nde son kontrolleri yapılan Edanur bebek, devlet kontrolüne alınırken, sosyal hizmet uzmanları gözetiminde tedavi sürecini tamamladı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Süleyman Yançotaral Çocuk Yuvası yetkililerine teslim edildi.
Edanur bebeğe uygulanan tedavi sürecini anlatan Medicana Samsun Hastanesi Medikal Direktörü Başhekim Dr. Ferhat Günaydın, 'Mart ayında babası tarafından şiddete uğrayarak hastanemize kabul edilen Edanur bebek, geçirdiği bir dizi ameliyat ve tedaviden sonra sağlık yönünden belli bir noktaya getirildi. 4 hafta önce Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahi Kliniğine sevki yapıldı. Oradaki tedavisi de tamamlandıktan sonra sosyal hizmet uzmanlarının gözetiminde bebek yeniden hastanemize geldi. Bugün gereken kontrollerini yaptık ve hastamızın daha sağlıklı olduğuna karar verdik ve devletin velayetine vermek üzere sosyal hizmet uzmanlarına bebeği teslim ettik. Bebeğin durumu şuanda daha iyi. Hastanemizde 4 ameliyat, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beyin Cerrahi Kliniği'nde 1 ameliyat olmak üzere toplam 5 ameliyat geçiren Edanur bebek, artık sağlığına kavuştu' dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından hastaneden teslim alınan Edanur bebek, velayeti devlete verildiği için Süleyman Yançotaral Çocuk Yuvası'na götürüldü. Edanur bebeğin kontrollerinin devam edeceği bildirildi. Edanur bebeğe şiddet uygulayan babası Ercan Y. ise olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.