Kozalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın merkezde, eczane sayısının çok ötesinde olduğunu belirterek, 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'da değişiklikler yapılması gerektiğini savundu.
Kanun değişikliğinin sürekli tartışıldığını, ancak bunun bir türlü hayata geçirilemediğini ifade eden Kozalı, yasa değişikliği ile getirilmesini istedikleri düzenlemelerden birisinin de ''nüfusa göre eczane sayısında sınırlamaya gidilmesi'' olduğunu kaydetti.
Kozalı, eczane sayısına göre Türkiye genelinde bir dengesizlik olduğunu ve ülkenin batı kesiminde hayat standartları daha yüksek olduğu için eczacıların bu bölgedeki yerlerde yoğunlaştığına işaret ederek, ''Kanun değişikliği yapılarak, nüfusa oranla eczane sayısına sınırlama getirilmeli. Örneğin Aydın'da 422 eczane bulunuyor ve nüfusa göre 2 bin 350 kişiye bir eczane düşüyor. Eğer kanunla nüfusa göre sınırlama getirilirse, belki de Aydın merkeze 20 sene eczane açılmasına gerek olmayacak'' dedi.

-Mezunların istihdamı-

Salih Kozalı, çok sayıda eczane açılmasında önemli bir etkenin de 2002'de 7 olan eczacılık fakültesi sayısının, gelinen noktada 23'e çıkması ve bu fakültelerin her sene 2 bine yakın mezun vermesi olduğuna dikkati çekti.
Eczacılık Fakültesi mezunlarının, sağlık kuruluşlarında yeterince istihdam imkanı yaratılmamasından dolayı şartlarını zorlayıp eczane açma yoluna gitmek zorunda kaldığını anlatan Kozalı, yeni mezunlar sağlık kuruluşları, ilaç sanayi gibi alanlarda daha fazla istihdam imkanı sağlanması gerektiğini söyledi.
Kozalı, bu noktada ''klinik eczacılığın'' yaygınlaştırılması önerisine bulunarak, şunları söyledi:
''Hastanelerde klinik eczacılık çok önemli. Bu ayrı bir branş dalıdır. Klinik eczacı, doktorla beraber viziteye çıkar ve doktoru ilaç kullanımı konusunda yönlendirir. Türkiye'de hastanelere verilen eczacı sayısı yetersiz. 50 yatağa en az bir eczacı düşmesi lazım. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda, kamuda diğer yerlerde eczacılık fakültesi mezunlarına iş imkanı sağlanmalı.''