14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 170"inci yıl dönümü 21. Bölge Aydın Eczacılar Odası tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı"na çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törenle, daha sonra Turistik Park Tesisleri"nde düzenlenen toplantıyla devam etti. Törenlere 21. Bölge Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, oda yönetim kurulu üyeleri ve oda üyesi eczacılar katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Salih Kozalı, Türk Eczacıları Birliği ve yaklaşık 29 bin eczacının Bilimsel Eczacılığın 170"inci yılını kutladığını söyledi. Kozalı, “Biz Türkiye"de yaşayan ve çalışan eczacılar, toplum sağlığının iyileşmesi, mesleki olarak kendimizi geliştirmek, mesleki sorunlarımızı birlikte gidermek ve topluma daha iyi bir ilaç ve danışmanlık hizmeti verebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu çaba ancak tüm toplum tarafından sahiplenildiğinde ve sorumluluk paylaşıldığında gerçek bir değişimi yakalayabileceğimiz anlayışından hareketle; ilaç kullanımı konusunda bazı hayati bilgilerin bir kere daha altını çizmek istiyoruz” dedi.
Sağlık hizmetlerinin özellikle son yıllardaki teknolojik ve politik değişimler ile büyük oranda yeniden yapılandırıldığına işaret eden Kozalı, “Yalnızca ülkemiz için geçerli olmayan bu değişim süreci, sağlık hizmet sunucularının rollerinde ve hizmet sunum şekillerinde farklılıkları da beraberinde getiriyor. Sağlık alanı içerisinde önemli bir halkayı oluşturan bilimsel eczacılık hizmeti de değişimden etkileniyor. Biz eczacılar için birincil öncelik, tüm bireylerin sağlık hakkının eşit ve eksiksiz bir biçimde korunabilmesidir. Bu amaca hizmet etmeyecek herhangi bir değişimin tarafı ya da destekleyicisi olabilmemiz mümkün değildir. Bu bakış açısı ile sağlık alanının dönüşümünü takip ediyor ve müdahil oluyoruz, bundan böyle de halk sağlığını korumak için etkin biçimde mücadele edeceğiz ve her zaman söz konusu değişimi halkımıza daha etkin sağlık hizmeti verebilmek için bir avantaja dönüştürmenin çabası içinde olacağız” diye konuştu.