Sosyal Güvenlik Yasası İle İlgili çeşitli sıkıntıların olduğunu, ancak yasada yapılan çeşitli değişikliklerle bir çok yanlışın düzeltildiğini ifade eden Erkut, aynı zamanda bir işletme olan eczacıların her geçen sermayelerinin eridiğini belirtti. Ülke genelinde 8 bin 200 eczanenin gizli iflasın içinde olduğunu ifade eden 21. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bahri Erkut, eczacıların 9 aydır katılım paylarını alamadığını söyledi.
Eczacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların çözülmesi için, hükümetin eczacıların alacaklarını bir an önce ödemesini isteyen 21. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bahri Erkut, şu anda 2004 yılı fiyatları ile satış yapıldığını belirtti. Yapılan çeşitli düzenlemelerle ilaç fiyatlarının düşürülmesi ile eczacıların sermayelerinin eridiğini kaydeden Erkut "Daha önce 31.33 YTL'ye satılan bir ilaç şu anda 18.11 YTL'ye satılmaya başlandı. Halk için ilaç fiyatlarının düşürülmesine karşı değiliz. Ancak uygulamadaki bazı yanlışlıklara karşıyız. 2 yılıdır katılım payları kaynaktan kesilmeye başlandı. Muayene ücreti eczacıdan kesiliyor. Ancak direk devlete giden paradan da eczacı ayrıca vergi ödemek zorunda kalıyor. Hasta doğal olarak ödediği miktar kadar fişini alıyor. Provizyon sistemleri sağlıklı çalışmıyor. Hatalı fiyatlar var. Bu ya eczacının ya da halkın zararına oluyor" dedi.
Başbakanlık tarafından başlatılan ağaç dikme kampanyasına Aydın Eczacılar Odası olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan bahri Erkut, ağaç ve yeşilin aynı zamanda 'sağlık' demek olduğunu belirterek, "21. Bölge Eczacılar Odası olarak sosyal aktivitelere büyük önem veriyoruz. Ağaçlandırma kampanyasına da her türlü desteği vermeye hazırız. Eğer Odamıza ağaçlandırılmak üzere boş bir alan gösterilirse o bölgede 21. Bölge Eczacılar Odası Ormanı oluşturabiliriz" dedi.