Aydın Özel Yesevi Lisesi ilde bir ilke daha imza arak yetiştirdiği öğrencisi ile Akdeniz Üniversitesi 14. Ulusal Antalya Matematik olimpiyatlarına girmeyi başardı. Aydın"ın gururu haline gelen Ebubekir Çakmak"tan ümitli olduklarını belirten Özel Yesevi Lisesi İdareci ve Okul Aile Birliği üyeleri, Aydın"da ilklerin okulu olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.
Türkiye"nin en zorlu olimpiyatlarından biri olan ve bu yıl 14."sü düzenlenen iki aşamalı Akdeniz Üniversitesi Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları"nda ilk defa Aydınlı bir öğrencinin ilk aşamayı tamamlayarak, şampiyonaya katılmaya hak kazandığı bildirildi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan final yarışmalarına öğretmenleri ile birlikte hazırlanan Özel Yesevi Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ebubekir Çakmak, finallerde Aydın"ın en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, “Altın madalya bekliyorum. Bu hedefimi kendimden ziyade ilimiz için çok önemsiyorum. Çünkü Aydın tarihinde ilk defa bu olimpiyatlarda temsil ediliyor” dedi.
Aydın özel Yesevi Lisesi olarak daha önce de yurt içi ve yurt dışında çeşitli olimpiyatlarda bir çok başarılara imza attıklarını, ancak bu yıl 14. "sü düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Antalya Matematik olimpiyatlarına büyük önem verdiklerini belirten Müdür Yardımcısı Erhan Nemutlu, “Bu olimpiyatlarda da başarı ile ilimizi temsil edeceğimize inanıyoruz. 2007 yılı İstanbul Bilgi Üniversitesi Cahit Arf Matematik Olimpiyatında da Göksel Özbek adlı bir öğrencimizde Aydın"dan ilk defa birinci aşama sınavını geçmişti. Mayıs ayının 3. haftasında gerçekleştirilecek olan finallere en iyi şekilde hazırlandık. Hedefimiz Özel Yesevi Lisesi olarak Aydın"ı spor ve bilim olimpiyatlarında en iyi şekilde temsil etmek” dedi.