e Okul giriş ekranı, karnelerin alınmasına kısa bir süre kala milyonlarca öğrenci ve veli tarafından araştırılıyor. Çocuğunun notlarını görüntülemek isteyen veliler ve kendi notlarını öğrenerek karne öncesinde son durumu kontrol etmek isteyen öğrenciler, internet üzerinde "e Okul giriş ekranı" ve "e Okul VBS giriş" aramalarını arttırdı. Peki e-Okul giriş nasıl yapılır? Veli Bilgilendirme Sistemi nasıl açılır? İşte detaylar.

e-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan bilgi edinme platformu e-Okul, günümüzde milyonlarca öğrencinin sık sık girdiği bir platform haline geldi. Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden eğitimine dair her türlü bilgiye tek tıkla ulaşabiliyor. Not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı ve sınav tarihleri başta olmak üzere birçok bilginin ulaşıldığı e-Okul sistemine girişin nasıl yapılacağı da araştırılıyor.

e-Okul giriş için ilk olarak "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki güvenlik kodu, öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarası gibi bilgileri girmek gerekmektedir. Bu bilgileri doğru şekilde girdikten sonra ikinci aşamada öğrencinin kimlik bilgileri veya okul bilgileri sorulacaktır. Sorulan sorular arasında aile sıra no, cilt no, seri no, öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, öğrencinin doğum günü/tarihi ve öğrencinin okul şubesi gibi bazı bilgiler yer almaktadır. Sorulan bilgileri de doğru girip öğrencinin resmini seçtikten sonra e-Okul giriş işlemi tamamlanmış olacak.

e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Açılan ekranda sol menüde yer alan sekmeleri kullanarak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Öğrencinin notlarını ve sınav puanlarını görüntülemek için Not Bilgisi, öğrencinin okula gitmediği günleri görüntülemek için Devamsızlık Bilgisi, öğrencinin haftalık derslerini görüntülemek için Haftalık Ders Programı gibi menüleri kullanabilirsiniz.